jamie liang Svet24.si

Policistka s krvjo zapečatila ljubezenski ...

Žajbelj Svet24.si

V starem Rimu sveta rastlina, v Grčiji z njim ...

nika-kovač Svet24.si

Nika Kovač, kot je ne poznate

janez jansa bobo Reporter.si

Janez Janša – čista esenca avtoritete (KOMENTAR)

20191021-00969174 Necenzurirano

Tomaž Barada skriva, kako je prišel do več sto ...

Saša Lendero Odkrito.si

Saši Lendero grozijo!

sveca Ekipa24.si

Slovenski klub žaluje! Poslovil se je dolgoletni ...

Zgodbe

Princesa, ki skače z balkona, in ljubica, ki pospravlja gola

Varuhi ljudi na kraljevskem dvoru so postavni in plečati – to vemo iz filmov – in se včasih zaljubijo v svoje varovance – to je znano že vse od monaške princeske Stephanie, ki se je redno zaljubljala v svoje varuhe, ko je bila še mlada in poskočna, in ja, tudi iz filmov. Tudi to vemo, da so ti varuhi silno diskretni in nikoli, prav zares nikoli ne izdajo žgečkljivih podrobnosti o svojih varovancih. Razen seveda takrat, ko o njih napišejo knjigo.

Avtor:

js

Značke:

Ali pa takrat, ko kdo napiše knjigo o varuhih in njihovih varovancih, to sta na primer storila Richard Aldrich in Rory Cormac, ki bosta zdaj zdaj izdala knjigo The Secret Royals: Spying and the Crown, from Victoria to Diana. Možakarja se že dolgo ukvarjata z raziskovanjem tajnih in varnostnih služb, pa sta zdaj pod drobnogled vzela najvišje predstavnike britanskega dvora in njihove čuvaje.

Knjige vam sploh ni treba brati, najbolj žgečkljive odlomke je prijazno objavil tabloid Daily Mail. Najsočnejši od sočnih je seveda del, ki govori o Charlesu in Diani v času, ko je njun zakon razpadal in sta oba iskala tolažbo v tujih posteljah. Njuni varuhi takrat čisto zares niso imeli lahkega dela. Veliko predčasno sivih las jim je povzročala Diana, ko se je zaljubila v Jamesa Hewitta in ga obiskovala v hiši njegove mame. Sprva jo je svojim varuhom kar pobrisala, preprosto izginila je. Seveda so se tresli – zanjo in za svojo službo. A je Hewitt zanje pokazal veliko razumevanja in je sodeloval z njimi. Charles je medtem s svojim astonom martinom obiskoval Camillo Parker Bowles, ki je živela slabih trideset kilometrov stran od njegovega posestva Highgrove. A princ je bil zelo discipliniran, svojega telesnega stražarja je vedno vzel s seboj.

Veliko bolj pa so bile stvari zapletene v Londonu, v Kensingtonu, kjer sta Hewitt in Camilla živela tako rekoč nasproti drug drugega, zraven je bil pa še štab palestinske organizacije PLO. Kateremu varuhu ob tem ne bi šli lasje pokonci? Camilla, so vedeli povedati angeli varuhi, je imela simpatično navadico, da je hišo čistila povsem gola. Hewitt se je nekoč po naključju ozrl skozi okno in zagledal Camillo v Evinem kostimu. Kar je bilo malce nerodno, njen mož je bil Hewittov poveljnik v vojski.

Več v reviji Zarja Jana št. 42, 12,10.2021