lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 9. avgusta

pocivalsek tonin jansa pivec-pl Reporter.si

Bo najprej padla Aleksandra Pivec, nato še ...

Klemen Grošelj Svet24.si

Klemen Grošelj: »Moja vizija razvoja Slovenije ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

sara-rutar Njena.si

Zakaj Sara Rutar prekipeva od sreče?

Zgodbe

Ko ni več upanja, so na vrsti čudeži

Nikolaj Ševčenko, ruski zdravilec, je leta 1993 patentiral svoje zdravilo, za katero je, kot je napisal, zbral dokaze, da zdravi mnoge bolezni, vključno z rakom. Zaradi preprostosti in nenavadne kombinacije je bilo deležno glasnih napadov in nasprotovanja, toda tisti, ki so si z njim pomagali, so bili še glasnejši in Ševčenkova metoda je hitro začela odmevati na vseh koncih sveta.

Alkohol v tem koktajlu spremeni »karakter«    

V zdravilnem koktajlu sta najmanj 40-odstotni alkohol, najbolje kar vodka, in hladno stisnjeno sončnično olje. Po 30 ml obeh je treba pretresati najmanj pet minut. Pri mešanju oljnih kislin in alkohola se namreč izloči voda in nastane mešanica, podobna estrom. To mešanico lahko pijemo ali pa jo uporabljamo v obkladkih, če imamo težave s kožo. Avto tudi navaja, da je dobrodošla kot preventiva, v močnejšem odmerku in pogosteje zaužita pa kot kurativa.

Mnogi se zgražajo nad alkoholom v njej. Tisti pa, ki so se z njo pozdravili, poudarjajo, da z mešanjem vodke in olja nastane nova spojina oz. zmes, podobna estru, v kateri ima alkohol drugo sestavo. Kadar ga pijemo samega, v jetrih oksidira kot maščoba (čeprav ni maščoba); v tem procesu nastane uničujoča, strupena struktura, ki povzroča opitost. V mešanici vodke in olja zaradi tokaferolov (antioksidanti z vitaminom E  na čelu), ki jih je veliko v hladno stisnjenem sončničnem olju, alkohol ne oksidira več kot maščoba, ampak nastane oksidant, ki učinkuje zdravilno. Zato je hladno stisnjeno sončnično olje bistvenega pomena. Če bi vodko mešali z rafiniranem oljem, bi bil človek opit in seveda ne bi bilo nobenega zdravilnega učinka. Ob tem je pomemben podatek, da zdravilni koktajl porazdeli kisik iz celic, kjer ga je preveč, v celice, kjer ga primanjkuje. 

Osebna izkušnja

Na to metodo je na spletu naletel tudi naš sogovornik, doma iz Zasavja, ki želi ostati anonimen. K zdravniku je šel, potem ko so se bolečine v glavi, zlasti v predelu oči, stopnjevale; dobil je »diagnozo z zelo slabo prognozo«. Imel je rakasti tumor, ki mu je močno pritiskal na oko. Samostojni podjetnik s precej večjo družino, kot je slovensko povprečje, ni imel kaj izgubiti, zato je začel po spletu iskati ljudi s podobnimi izkušnjami in literaturo v zvezi s tem. Kot bilka upanja se mu je ponudila  metoda ruskega zdravilca Nikolaja Ševčenka. Čeprav je naletel tudi na zelo kritične zapise v zvezi z njo, so ga prepričali njegova knjiga in predvsem pozitivne izkušnje številnih bolnikov, ki so si opomogli s to metodo. Začel se je povezovati  z njimi in mnogi so mu povedali, da so bile zanje že vse druge možnosti izčrpane, Ševčenkova metoda je bila njihovo zadnje upanje. 

Zelo resno se je je lotil, dosledno spoštoval vsa navodila  in upošteval tudi vsa druga avtorjeva priporočila. Stanje se mu je izboljševalo in danes uživa vodko ter nerafinirano sončnično olje le še preventivno. Potem ko je tumor izginil, se mu je izboljšalo splošno počutje, tudi težav z zobmi in bolečin, povezanih s posedanjem hrbtenice, ki jih je čutil, še preden je zbolel za rakom, nima več. Ko je bil še bolan, tudi domačim ni povedal, kako resno je njegovo stanje, in tudi ne, na kakšen način si pomaga. Danes pa z veseljem razloži postopek vsem, ki se obrnejo nanj, in jih tudi opozori na potek zdravljenja, ki pa ni vedno le premočrten.

Več v reviji Zarja Jana št. 30, 28. 7. 2020