mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za soboto, 8. avgusta

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Zgodbe

Slava ne obvaruje pred virusom

Ni pametna, je pa lepa, ganljiva zgodba o ljubezni v času kolere, pardon, korone – igralcu Idrisu Elbi, ki je staknil koronavirus, se je v samoizolaciji pridružila (še) zdrava žena Sabrina. Slava in modra kri te očitno ne obvarujeta pred virusom, za ljubezen bomo pa še videli.

Avtor:

Jelka Sežun

Značke:

Ko je britanski igralec Idris Elba, večni kandidat za novega Jamesa Bonda, javno objavil, da ima koronavirus, je bila ob njem na posnetku tudi žena Sabrina, ki virusa ni imela. In so potem Elbo ogorčeno kritizirali, češ, kako neodgovorno, pa je nato svojim kritikom odgovoril z novim videoposnetkom, v katerem je razložil, da je ženi rekel, naj ne hodi za njim, ko je šel v izolacijo, pa je vseeno prišla. In jo zato še bolj ljubi, je preprosto rekel. »Pretehtala sva tveganje in se odločila, da bova skupaj. ... Upam, da razumete.« Razumemo, ampak vseeno ni pametno. Je pa ena taka lepa neodgovorna zgodba.

Da virusi ne spoštujejo prav ničesar, niti svetovne slave, sta občutila tudi igralec Tom Hanks in njegova žena Rita Wilson, ki ju je korona zaskočila v Avstraliji. Tom je prišel tja snemat film o Elvisu Presleyju, v katerem igra njegovega menedžerja, Rita mu je prišla pa delat družbo, kar je še sreča, ker sta od takrat, ko so ju s potrjeno diagnozo odpustili iz bolnišnice, skupaj izolirana v najeti hiši. In če je soditi po njunih sporočilih, vse skupaj prenašata z veliko dobre volje, čeprav se je Tom pritožil, da ga žena redno premaguje pri kartah. »Zlaganju opranega perila in pomivanju posode sledi dremež na kavču,« svetu sporoča dvakratni oskarjevec.  

Huje je zadelo manekenko Heidi Klum, ampak hvala bogu se je vse dobro končalo, sporočila je, da se na sedmi dan v postelji počuti »mnogo bolje«. Njen šestnajst let mlajši mož Tom je zdrav in se ni odločil, da se ji pridruži v izolaciji. Je treba pač potrpeti, je vzdihnila bolnica.

»Zakaj nisem v bolnišnici?« se je na Instagramu pritožila Olga Kurilenko, nekdanje Bondovo dekle. In si je tudi sama odgovorila: »Ker so bolnišnice polne in sprejemajo samo bolnike, ki se borijo za življenje.« Olga, ki jo je z visoko vročino v londonsko bolnišnico pripeljal rešilec, očitno še ni tako daleč in so jo poslali domov z navodilom, naj pride nazaj, če se ji bo stanje poslabšalo.

Mimogrede, nedolžna žrtev virusa je tudi novi film o Bondu No time to Die – napovedano aprilsko premiero so zaradi korone in zaprtih kinematografov prestavili na november.

Več v reviji Zarja Jana št. 12, 24.3.2020