Mariam Nabatanzi Svet24.si

FOTO: Do 36. leta povila 44 otrok, zdaj so ji ...

alma drešević Svet24.si

Otrok ni več kazal znakov življenja, prisebna ...

jeza Dobra karma

Potlačena jeza se zažira, prepreda … in nas zruši

van-dorsten, kmetija, ruinerwold Svet24.si

O »družini duhov« spregovorila tudi policija. ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

kmetija-2019 Njena.si

Konec šova: Kmetje so se vrnili v objem domačih

Borut Gregorič Njena.si

Tako lepo ženo ima kmet Borut!

Zgodbe

En orgazem na dan odžene zdravnika stran

Orgazem je izjemno darilo narave in ljudje nikakor ne bi smeli zanemarjati zdravilne moči spolne energije, opozarjajo seksologi. Orgazmična energija, ki valovi skozi telo, je vibracija mladosti, ki ne le prinaša zadovoljstvo, ampak tudi učinkovito pomaga odstraniti cel kup navlake, v živčnem sistemu pa znova vzpostavi ravnovesje. Za žensko velja, da so zanjo (samo)raziskovanja tam spodaj nujna, pomembno je, da postane sama svoja mojstrica, nato pa partnerju pokaže, kaj jo veseli in pripelje do užitka. Kajti samo ženske so obdarjene s ščegetavčkom – organom, katerega edini namen je zagotavljanje intenzivnega užitka.

Avtor:

Žana Kapetanović

Značke:

Tekst: Žana Kapetanović

Prejšnji teden je svet, tako kot vsako leto, 4. septembra praznoval dan zdrave spolnosti. Spolno zdravje krepi splošno dobro počutje, celostno zdravje in kakovost življenja. Dokazano je namreč, da spolnost izboljšuje prekrvitev, zvišuje raven hormonov sreče in posledično povečuje splošno življenjsko zadovoljstvo.

Njegovo veličanstvo ščegetavček. Eden od vidikov zdrave spolnosti je doživljanje užitka in pravica do njega je celo zapisana v deklaraciji o spolnih pravicah. »Spolnost je vir ugodja in dobrega počutja ter pripomore k vsesplošni izpolnitvi in zadovoljstvu. Spolne pravice so sestavni del svobode, dostojanstva in enakosti vseh ljudi,« poudarjajo tudi v Slovenskem seksološkem društvu.

Nas je tokrat zanimal svet ženskega užitka, ki je – ne glede na sodobne tektonske premike – še vedno skrit »tam spodaj«. Zanimal nas je zato, ker je bil ženski orgazem stoletja zavit v tančico prepovedanega užitka, ker je ostajal in je še vedno umaknjen v tišino neizgovorjenega veselja in strasti. Pa tudi zato, ker je ženski užitek malce bolj zapletena oziroma, bolje povedano, kompleksna zadeva. In predvsem zato, ker je še vedno veliko tistih, ki ne najdejo ali se jim preprosto ne da poiskati njegovega veličanstva ščegetavčka.

Zdaj se končno ve, kako pomemben je klitoris. Dokazano je, da je za žensko enako pomemben, kot je za moškega penis, in da je celo narejen »iz istega testa«. Pa še nekaj je zdaj popolnoma jasno: nič več govorjenja o minimalizmu, ker gre za »drevo« z  8. 000 živčnih končičev, razvejano v notranjosti ženskega telesa. Ste vedeli, da je 3D-print klitorisa kot dlan velika zadeva? Torej nič več izgovorov, da se kot grah velikega ščegetavčka ne da najti. 

Več v reviji Zarja Jana št. 37, 10.9. 2019