Sašo Hribar za obrez Dobra karma

'Ne bi več tlačil tega sveta, če Andreja ne bi ...

papiga Svet24.si

Papiga slišala zadnje besede, ki jih je Elizabeth...

janez jansa dz Reporter.si

Novinarji brez meja: Čas je, da se Janša neha ...

nova gorica, streljanje Svet24.si

VIDEO: Sredi belega dne strelski obračun v Novi ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

sasa pavlin stosic Njena.si

Igralka odvrgla vsa oblačila

Zgodbe

En orgazem na dan odžene zdravnika stran

Orgazem je izjemno darilo narave in ljudje nikakor ne bi smeli zanemarjati zdravilne moči spolne energije, opozarjajo seksologi. Orgazmična energija, ki valovi skozi telo, je vibracija mladosti, ki ne le prinaša zadovoljstvo, ampak tudi učinkovito pomaga odstraniti cel kup navlake, v živčnem sistemu pa znova vzpostavi ravnovesje. Za žensko velja, da so zanjo (samo)raziskovanja tam spodaj nujna, pomembno je, da postane sama svoja mojstrica, nato pa partnerju pokaže, kaj jo veseli in pripelje do užitka. Kajti samo ženske so obdarjene s ščegetavčkom – organom, katerega edini namen je zagotavljanje intenzivnega užitka.

Avtor:

Žana Kapetanović

Značke:

Tekst: Žana Kapetanović

Prejšnji teden je svet, tako kot vsako leto, 4. septembra praznoval dan zdrave spolnosti. Spolno zdravje krepi splošno dobro počutje, celostno zdravje in kakovost življenja. Dokazano je namreč, da spolnost izboljšuje prekrvitev, zvišuje raven hormonov sreče in posledično povečuje splošno življenjsko zadovoljstvo.

Njegovo veličanstvo ščegetavček. Eden od vidikov zdrave spolnosti je doživljanje užitka in pravica do njega je celo zapisana v deklaraciji o spolnih pravicah. »Spolnost je vir ugodja in dobrega počutja ter pripomore k vsesplošni izpolnitvi in zadovoljstvu. Spolne pravice so sestavni del svobode, dostojanstva in enakosti vseh ljudi,« poudarjajo tudi v Slovenskem seksološkem društvu.

Nas je tokrat zanimal svet ženskega užitka, ki je – ne glede na sodobne tektonske premike – še vedno skrit »tam spodaj«. Zanimal nas je zato, ker je bil ženski orgazem stoletja zavit v tančico prepovedanega užitka, ker je ostajal in je še vedno umaknjen v tišino neizgovorjenega veselja in strasti. Pa tudi zato, ker je ženski užitek malce bolj zapletena oziroma, bolje povedano, kompleksna zadeva. In predvsem zato, ker je še vedno veliko tistih, ki ne najdejo ali se jim preprosto ne da poiskati njegovega veličanstva ščegetavčka.

Zdaj se končno ve, kako pomemben je klitoris. Dokazano je, da je za žensko enako pomemben, kot je za moškega penis, in da je celo narejen »iz istega testa«. Pa še nekaj je zdaj popolnoma jasno: nič več govorjenja o minimalizmu, ker gre za »drevo« z  8. 000 živčnih končičev, razvejano v notranjosti ženskega telesa. Ste vedeli, da je 3D-print klitorisa kot dlan velika zadeva? Torej nič več izgovorov, da se kot grah velikega ščegetavčka ne da najti. 

Več v reviji Zarja Jana št. 37, 10.9. 2019