damjan damjanovic tina princes damjanovic 49 Odkrito.si

Tretja poroka! Nekdanji žirant na Pop TV se je ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. junija

jupiter_venus_mercury_leo Petisvet.si

Tedenski horoskop od 24. 6. do 30. 6. 2019

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

meghan markle 1 Svet24.si

Meghan Markle ima sovražnike tudi v svoji ...

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar končno pokazala nosečniški trebušček

tanja žagar miki šarac Njena.si

Se je Tanja Žagar poigrala z oboževalci?

Zgodbe

Zgodbe iz Vardalanda (in okolice)

Avtor:

Jelka Sežun

Značke:

Začetek novega leta je tradicionalna sezona letnih pregledov, ko se na časopisnih straneh drenjajo vojne, poplave, potresi in druge izbrane katastrofe starega leta, pri Zarji pa gojimo dolgo plemenito tradicijo in (že drugič zaporedoma!!!) odslovljeno leto pokažemo skozi zabavne, srečne in absurdne dogodke. Take, ki izvabljajo nasmeh. Take, ki zbujajo upanje. One druge bomo pa poskušali čim prej pozabiti.

Tančica leta

Na dvorih se leta 2018 ni prav veliko dogajalo, razen seveda na britanskem, tam so sami sebe komaj dohajali: najprej se jim je konec aprila rodil še en kraljevski dojenček, mali princ, tretji otrok Williama in Kate. Ampak prinčka Louisa je takoj naslednji mesec povsem zasenčila kraljevska poroka princa Harryja in ameriške igralke Meghan Markle. Zapomnili si jo bomo, oh, kako si jo bomo zapomnili, ne zaradi pompa, še malo ne, temveč zaradi žarečega para pred oltarjem. Kako sta bila zaljubljena! Kako sta se gledala! Kako sta se smehljala! Sonce je poskušalo, res je poskušalo, žareti kot nevesta Meghan, pa mu ni uspelo. In potem je bil zraven seveda še hiperaktivni pajčolan, druga zvezda poroke, takoj za nevesto. Tam je bil zato, da bogato izvezen in diskretno plapolajoč doda malo drame preprosti poročni obleki. Svojo nalogo je vzel skrajno resno, bil je tako zelo dolg, da je tako rekoč živel svoje lastno življenje, si ogledoval skrite kote poročne kapele, poplesoval na stopnicah, nagajal malim pažem … Fotografirali so ga, o njem pisali zgodbe in ne bo nas presenetilo, če bo njegova tragična zgodba lepega dne dobila svoj lastni muzikal (Koprnenje izza koprene morda?), ostal je namreč ujet v stekleni kletki, v kateri razstavljajo poročni obleki Harryja in Meghan, zdaj vojvode in vojvodinje Suseških.

Zgodba Harryja in Meghan pa se živahno plete naprej, jeseni sta razglasila, da pričakujeta otročiča. Enkrat spomladi, sta rekla, računica pa kaže, da bi to utegnilo biti aprila – in bo tako morda prinček Ludvik z začetka zgodbe tam okrog prvega rojstnega dneva dobil druga ali družico za igre v palači.

Več v Zarji št. 1, 31.12.2018