pia zemljič Odkrito.si

Huda poškodba znane slovenske igralke

Andreas Hvid, Velika piramida Svet24.si

FOTO: Seksala na vrhu Velike piramide

katja mihelčič Petisvet.si

Sanje so življenje brez fizičnega telesa

sneg, sani, termometer, zima Svet24.si

Če bodo padavine, bo snežilo! Vse je odvisno od ...

zasvojenost1 Svet24.si

Mladi umirajo. Kaj še čakamo?!

blaz svab - ms Njena.si

Vesel dan za Blaža Švaba

lucienne loncina (1) Njena.si

Lucienne Lončina bo drugič babica

Zgodbe

Imamo izkušnje, znanje in modrost!

Podjetja spet zaposlujejo upokojence

Avtor:

Katja Božič

Značke:

V verigi restavracij hitre postrežbe v Ameriki namesto mlajših ljudi in najstnikov dela vse več starejših, upokojencev. Razlogi so v pomanjkanju mlade delovne sile, mnogim delodajalcem pa so starejši ljudje celo bolj pri srcu zaradi delovnih navad, izkušenj in modrosti, pa tudi zato, ker jih napredovanje niti ne zanima več. Za tak korak so se pred dvema letoma odločili tudi v slovenskem McDonald'su, ki danes zaposluje sedemnajst upokojencev. z njimi so zelo zadovoljni. »Starejši so lojalni, fleksibilni, zanesljivi in delajo z veseljem, kar opazijo tudi naši gostje,« pravi Petra Erbida, vodja kadrovsko-pravne službe. Ena od upokojenk, s katerimi smo se pogovarjali, pa pravi, da se tako dobro, kot se ima zdaj, ni imela še nikoli.

Tekst: Katja Božič, foto: Andrej Križ

Ameriške raziskave so pokazale, da bo do leta 2024 število prebivalcev, starih med 65 in 74 let, naraslo za več kot štiri odstotke, medtem ko se bo število mladih od 16 do 24 let zmanjšalo za več kot en odstotek. Tako naj bi bilo na voljo vedno manj mlade delovne sile, medtem ko bo starejših več kot dovolj. Globalno naj bi bilo do leta 2050 več kot dve milijardi ljudi starejših od 60 let, kar bo veliko več kot otrok, mlajših od pet let. Zato mnogi že razmišljajo, kako vzpostaviti tehnološki proces, ki bi starejšim omogočal delo v okviru njihovih zmožnosti. Pri McDonald'su v Sloveniji so po zgledu tujine spoznali, kako dragocena delovna sila so upokojenci –zanesljivi, prilagodljivi, poleg tega so krasna medgeneracijska vez, zato so se pred dvema letoma odločili zaposliti prve štiri upokojence, tri v Ljubljani in enega v Mariboru. »Na razpis se jih je javilo več kot sto in izkazalo se je, da smo izbrali prave osebe, ki so še danes z nami. Dobili smo zanesljive sodelavce, ki znajo z gosti, zato jih ti dobro sprejemajo,« pravi Erbida. S tremi od štirih upokojenk, Cvetko Zupančič, Viljemko Centrih in Ano Lukman, ki so v verigi restavracij zaposlene že vse od začetka, se srečamo v prenovljeni restavraciji na Rudniku. Vse so urejene, vitalne ženske, malce starejše od šestdeset let, ki si po upokojitvi niso mogle predstavljati, da bi obsedele doma, po drugi strani pa so se za zaposlitvijo ozirale tudi zaradi nizkih pokojnin.

Marsikdo bi delal več. »S trga prihajajo informacije, da si vitalni upokojenci zaradi nizkih pokojnin želijo dodatnega zaslužka, da si želijo biti vpeti v socialno mrežo, zanje je to priložnost, da si polepšajo to življenjsko obdobje. Pereč problem je, da po zakonu lahko delajo samo 60 ur. Pokazalo se je namreč, da bi marsikdo rad delal več,« razloži Erbida. »Druga težava pa je kvota upokojencev, ki jih podjetje lahko zaposli. Pri nas na 500 zaposlenih lahko vzamemo 17 upokojencev. Kličejo nas kar naprej. Tu bo treba nekaj storiti, sem že govorila s pristojnimi na ministrstvu za delo, da bi začeli tovrstno pobudo. Na trgu je problem z delovno silo. Na zavodu za zaposlovanje ni več zaposljivih ljudi, upokojenci pa so pripravljeni delati, ampak bodo morali spet čakati, ker je zakon takšen, kakršen je. Težko dobimo človeka za redno zaposlitev, pa smo že 25 let na trgu in redno plačujemo vse prispevke, omogočamo socialno varnost, naše plače pa so nad povprečjem.« Zato so se začeli ozirati za starejšimi. »Upokojenci so lojalni, zanesljivi, vedno bodo prišli na delo in z veseljem delajo, kar je za naše goste zelo pomembno. Povezujejo goste in zaposlene in nad njimi smo navdušeni.« Njihova glavna naloga je, da so v stiku z gosti, da poskrbijo, da se ti dobro počutijo. »Pozdravijo jih, nagovorijo in poskrbijo, da sedejo na čist prostor, se imajo lepo in uživajo v hrani. Gostje pravijo, da se na ta način počutijo zelo domače.« Medtem ko Viljemka in Ana skrbita za čistočo restavracije, sanitarnih prostorov, pospravljata vozičke s pladnji, brišeta pladnje in se pogovarjata z gosti, je dobila Cvetka novo odgovornost. Restavracija na Rudniku je namreč prva v Ljubljani, kjer si gostje hrano naročajo in plačujejo na tako imenovanih kioskih. Cvetka jim pomaga, če se ne znajdejo, če se kje kaj zatakne, popazi otročke, da lahko starši naročijo hrano, in se pogovarja z ljudmi.

Več v Zarji, 4.12.2018