ineza sotler 2 Dobra karma

V svoji bitki z rakom znana Slovenka vidi pekel in...

Radio 1, denis avdić show Svet24.si

VIDEO: Kaj se dogaja z Miho Deželakom?

jankovic makarovic bobo Reporter.si

Dom Jankovićevih privilegirancev: ljubljanski ...

andrej-baković Svet24.si

Andrej iz Ljubljane je covid-19 izkusil na lastni ...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Minister Cigler-Kralj denar za ranljive dal ...

arthur-chatto Odkrito.si

Spoznajte seksi pranečaka britanske kraljice

POLKAHOLIKI (SOBICA)-67 Njena.si

Navihano razpoložen Matic iz Polkaholikov

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Svetilnik

Psi za pomoč invalidnim kmetom

Avtor:

M.H.

Značke:

Jackie Allenbrand se je nekega dne sprehajala s svojim psom, ko je na travniku zagledala kmeta brez ene noge, ki je zganjal živino. Začela sta se pogovarjati in nenadoma se jima je posvetilo, da bi mu pri kmečkih opravilih lahko pomagal pes. Tako je Jackie Allenbrand ustanovila organizacijo Pharm Dog USA, Ameriški kmečki psi, kjer skrbijo za trening psov, ki so v pomoč hendikepiranim kmetom. Psi jim recimo lahko pomagajo pri opravilih z živino ali slabovidnim kmetom pomagajo pri gibanju. Pse strenirajo tudi tako, da lahko pomagajo kmetom s specifičnimi potrebami. Tako ima denimo Bruce Trammell, ki se sooča s posledicami poškodb glave, psičko Oldie, ki mu pomaga pri težavah, ki jih ima z ravnotežjem. Program učenja psov je dolgotrajen, a se financira izključno in samo z donacijami.