sara volcic 6 Dobra karma

Lepi televizijki je srce ukradel in pozdravil ...

igor zorcic bobo Svet24.si

Zakaj Zorčič ščiti Janšo in ne poslancev?

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

oba Svet24.si

Novi vodja podmladka SDS strašil pred ...

20200831-01021373 Necenzurirano

Kdo se je zlagal? Igor Zorčič, Milan Krek ali ...

raiven, sara-briški Odkrito.si

Poglej jo, je že spremenila pričesko

kandidati 2. sezona ugodno oddam sina Njena.si

To so fantje iz 2. sezone šova Ugodno oddam sina

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Svetilnik

Norvežani bi Fincem podarili goro

Avtor:

M.H.

Značke:

Decembra letos bo Finska praznovala stoti rojstni dan. Norvežani pa Fincem pripravljajo prav posebno darilo – podarili bi jim goro. A ne kar katere koli gore, temveč goro Halti, ki bi postala finski najvišji vrh, saj je trenutno najvišja točka Finske prav na pobočju te gore. Geofizik Bjørn Geirr Harsson je že lani pisal norveški vladi, naj preuči, kako bi lahko državno mejo premaknili za vsega 200 metrov in sosednji državi podarili vrh gore. Njegova ideja je na Norveškem naletela na velik odmev in gibanju se je pridružilo veliko Norvežanov. Zamisel je podprla celo norveška premierka Erna Solberg. Norvežanom se je ideja zdela še posebno lepa zato, ker se države po vsem svetu bojujejo za ozemlje in so v mejnih sporih, darilo pa bi bilo primer mednarodnega prijateljstva. Toda trenutno je največja težava norveška ustava, v kateri je zapisano, da je državna meja nedotakljiva. Darežljivi Norvežani pa se ne dajo: posneli so celo dokumentarni film z naslovom Gora za rojstni dan, s katerim želijo politike prepričati, da Norveška ne bo propadla, če bo sosedom podarila en gorski vrh.