danny Dobra karma

Nasvet vedeževalca: nikar v teh dneh ne ...

Princ Andrew Svet24.si

Kraljica ima le 24 ur, da se odloči, ali bo ...

igor zorcic pl Reporter.si

Janša je Zorčiču očital, da ga je on postavil ...

miš Svet24.si

Porast okužb s še eno virusno boleznijo, večina...

samomor tema_ThinkstockPhotos-526762455 Necenzurirano

Črna plat epidemije: 468 ljudi si je želelo ...

pomlad, rdeča pesa, pomladna opravila, vrt Odkrito.si

Nujna vrtna opravila v maju

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Esmeralda v hudi stiski

Odklenjeno

En orgazem na dan odžene zdravnika stran

Orgazem je izjemno darilo narave in ljudje nikakor ne bi smeli zanemarjati zdravilne moči spolne energije, opozarjajo seksologi. Orgazmična energija, ki valovi skozi telo, je vibracija mladosti, ki ne le prinaša zadovoljstvo, ampak tudi učinkovito pomaga odstraniti cel kup navlake, v živčnem sistemu pa znova vzpostavi ravnovesje. Za žensko velja, da so zanjo (samo)raziskovanja tam spodaj nujna, pomembno je, da postane sama svoja mojstrica, nato pa partnerju pokaže, kaj jo veseli in pripelje do užitka. Kajti samo ženske so obdarjene s ščegetavčkom – organom, katerega edini namen je zagotavljanje intenzivnega užitka.

Orgazem je odlično zdravilo in najboljša sprostitev.

Tekst: Žana Kapetanović

Prejšnji teden je svet, tako kot vsako leto, 4. septembra praznoval dan zdrave spolnosti. Spolno zdravje krepi splošno dobro počutje, celostno zdravje in kakovost življenja. Dokazano je namreč, da spolnost izboljšuje prekrvitev, zvišuje raven hormonov sreče in posledično povečuje splošno življenjsko zadovoljstvo.

Njegovo veličanstvo ščegetavček. Eden od vidikov zdrave spolnosti je doživljanje užitka in pravica do njega je celo zapisana v deklaraciji o spolnih pravicah. »Spolnost je vir ugodja in dobrega počutja ter pripomore k vsesplošni izpolnitvi in zadovoljstvu. Spolne pravice so sestavni del svobode, dostojanstva in enakosti vseh ljudi,« poudarjajo tudi v Slovenskem seksološkem društvu.

Nas je tokrat zanimal svet ženskega užitka, ki je – ne glede na sodobne tektonske premike – še vedno skrit »tam spodaj«. Zanimal nas je zato, ker je bil ženski orgazem stoletja zavit v tančico prepovedanega užitka, ker je ostajal in je še vedno umaknjen v tišino neizgovorjenega veselja in strasti. Pa tudi zato, ker je ženski užitek malce bolj zapletena oziroma, bolje povedano, kompleksna zadeva. In predvsem zato, ker je še vedno veliko tistih, ki ne najdejo ali se jim preprosto ne da poiskati njegovega veličanstva ščegetavčka.

Zdaj se končno ve, kako pomemben je klitoris. Dokazano je, da je za žensko enako pomemben, kot je za moškega penis, in da je celo narejen »iz istega testa«. Pa še nekaj je zdaj popolnoma jasno: nič več govorjenja o minimalizmu, ker gre za »drevo« z  8. 000 živčnih končičev, razvejano v notranjosti ženskega telesa. Ste vedeli, da je 3D-print klitorisa kot dlan velika zadeva? Torej nič več izgovorov, da se kot grah velikega ščegetavčka ne da najti. In samo ženske so obdarjene z organom, katerega edini namen je zagotavljanje intenzivnega užitka.

Dobro razumevanje ščegetavčka je izjemno pomembno za spolno zdravje in čustveno zadovoljstvo žensk. V dokumentih je tudi sicer natančno zapisano, da je orgazem odgovor na spolni dražljaj in da pripada prav vsaki ženski. »Na ženski užitek v spolnosti vpliva ogromno dejavnikov. Ženska spolnost je veliko bolj kot biološko kulturološko pogojena,« poudarja ginekologinja in sociologinja, doktorica Gabriela Simetinger, predsednica Slovenskega seksološkega društva.

Sama svoja mojstrica. Nobenega dvoma ni, da je tisto, kar so imeli nekdaj za greh, danes potreba. Vendar pa na odnos do spolnega zadovoljstva še vedno vplivajo številni predsodki, stališča in prepričanja, ki velikokrat izhajajo iz tradicionalne patriarhalne katoliške vzgoje. V praksi se tako pojavlja vse polno »ampak«, od katerih se je eden v glavah mnogih zadržal še iz časov inkvizicije. »Še vedno je pri spolnem odnosu glavni koitalni imperativ – torej koitus oziroma vaginalni spolni odnos, kar je posledica prepovedi vseh drugih oblik spolnih odnosov iz časov sv. Avguština, ki je živel v 5. stoletju našega štetja. Samozadovoljevanje je v času inkvizicije sodilo med sedem glavnih grehov.«

Če ženske med vaginalnim spolnim odnosom ne dosežejo orgazma, pogosto zmotno mislijo, da preprosto niso sposobne doživeti pravega. V resnici je vsak orgazem pravi, in to ne glede na to, kateri del telesa je bil dražen v trenutku, ko je do njega prišlo, saj se orgazem odvija v možganih.

Seksologi poudarjajo, da bi se morale ženske najprej potruditi same spoznati svoje telo in vire zadovoljstva. Nato pa je treba o tem pogumno in odkrito podučiti partnerja. Torej so raziskovanja tam spodaj nujna. Užitkov pa je lahko veliko. Nekaterim ženskam ustreza nežna spodbuda, drugim močnejša, tretje imajo rade predvsem stik z vibratorjem … Doktorica Gabriela Simetinger je prepričana, da imamo heteroseksualci z osredotočenostjo na vaginalni spolni odnos precej osiromašeno spolnost. Kajti samo trideset odstotkov žensk doseže orgazem neposredno med penetracijo. Večina jih potrebuje stimulacijo klitorisa, ki je včasih sama po sebi dovolj za orgazem, tako da penetracija sploh ni nujna.

Vibracija mladosti. O tem, kako je orgazem pomemben za zdravje ženske in nasploh za občutek sreče, smo povprašali tudi Manjo Potočnik, predsednico ŽAD, društva za spodbujanje naravnega življenja in bivanja. Manja obvlada večtisočletne daoistične modrosti ter s svojim znanjem in razumevanjem tega, kaj vse omogoča spolna energija, številnim ženskam pomaga do zdravja, zadovoljstva in mladostnega videza. »Orgazem je odlično zdravilo in najboljša sprostitev, ki razbremeni naš živčni sistem. Če želimo kakovostno in zdravo živeti, je zelo pomembno, da ga redno doživljamo. Če bi ženske redno doživljale orgazme, bi bile bolj zadovoljne in manj napete. Orgazem je najpomembnejša vibracija mladosti v človekovem telesu,« je prepričana Manja Potočnik.

»Z orgazmom se spolna energija dviga v možgane in jim sporoča, da ima telo veliko energije, da je mlado in da se ta trenutek obnavlja. Gre za najprijetnejšo obliko pomlajevanja in sprožitve procesa ustvarjalnosti, zadovoljstva in sreče. Za ženske je orgazem še posebej pomemben, saj ob njem v celoti sprostijo svoj kompleksen in senzitiven živčni sistem, ki je tudi precej bolj dojemljiv za stres kot pri moških. Zato je za žensko izredno pomembno redno in pogosto doživljanje orgazmov.«

Ne misli z glavo! »Nesposobnost doživljanja orgazma pri ženski pomeni, da v telesu v spolnih organih ni dovolj nakopičene energije, da bi lahko prišlo do sprostitve,« pravi Manja Potočnik. »Ženska ima lahko veliko energije, a je ta skladiščena na nepravih mestih. S spodbujanjem mišljenja in razmišljanja se energija čezmerno kopiči v glavi, torej daleč stran od spolnih organov. Ženske imajo velikokrat tudi fiksno idejo, kako naj bi bila videti spolnost. S svojimi pričakovanji, načrti in umetnimi koncepti zadržujejo energijo v glavi, medtem ko jo v spolnih organih primanjkuje, tako je orgazem težko dosegljiv. Ko se ženska resnično sprosti, ko je spočita in zadovoljna s svojim življenjem, se njena energija brez ovir pretaka po telesu in tako zlahka doživi orgazem. Še več, daoistične skrivnosti ljubljenja navajajo, da ima ženska celo devet orgazmičnih stopenj, ki njeno telo polnijo s spolno energijo. S pravilnim prebujanjem in kopičenjem spolne energije orgazma bo ženska obnovila vse notranje organe, kite, kosti in kostni mozeg, pa tudi mišice, ter hkrati izboljšala kakovost krvi. Okrepila si bo občutek notranje izpolnitve, resničnega zadovoljstva in sreče.«

Spolna energija zajema veliko več kot zgolj spolni odnos, me poduči sogovornica. To je močna ustvarjalna energija, ki jo lahko usmerimo, kamor želimo – tudi v duhovnost in evolucijsko rast. »Ne glede na starost vsi mi ves čas nosimo s seboj to vibracijo mladosti. Le prebuditi jo moramo. Najbolje kar vsakodnevno!« poudarja Manja Potočnik in vas vabi, da se po več nasvetov obrnete na spletno stran društva www.drustvozad.si. Menda si lahko s pravilnim stiskanjem mišic medeničnega dna izboljšate spolno življenje, priporočajo pa tudi uporabo žadastih jajčk. Izvedeli boste tudi, da je lahko prehod v meno precej lažji za ženske, ki ohranijo dovolj spolne energije, s katero si lahko utrejo pot v bolj duhovno življenjsko obdobje.

(Ne)dosegljiva točka. Z besedo na dan, svetujejo ženskam seksologi: pri ženskah je najobčutljivejše področje za spolne dražljaje okolica klitorisa. Pa tudi del pod sečnico, kjer naj bi bila s skrivnostjo obdana točka G, ki velja za drugo najobčutljivejše mesto. Tisti, ki so jo dosegli, vam bodo z nasmehom poročali o užitku.

Točko G so poskušali povezati z vaginalnim orgazmom, a se je izkazalo, da je pri ženskah fiziološko dokazljiv samo en orgazem, ki ga ni treba posebej poimenovati – dovolj ga je doživeti.

Pogumno popeljite partnerja na pot iskanja točke G. Tudi če je ne doseže, bo že samo potovanje dovolj prijetno. Že to, da mu poveste, da si želite z njim kar naprej iskati pot do tja, ga bo razveselilo. Torej, prvi korak je – na dan z besedo.

Spalnica kot klinika za zdravljenje in pomlajevanje. Karmen Bezget, ustanoviteljica Females Academy, lastnica mednarodnega certifikata inštruktorice zdravilne spolnosti, meni, da je spolna energija temeljna življenjska esenca, ki poganja naše celice. »Vsaka naša celica za svoj obstoj in delovanje nenehno potrebuje spolno energijo. Zaradi njene edinstvene sposobnosti multipliciranja je spolna energija ne le osnova za delovanje celic, temveč tudi gorivo za vse naše dejavnosti,« pravi Karmen Bezget.

»Kadar se ženska in moški, ki tudi vsak zase prakticirata zdravilno spolno prakso, združita, se ljubita in se njuna celovita orgazma zlijeta v enega, se njuna spalnica spremeni v kliniko zdravljenja, pomlajevanja in duhovne rasti. Orgazmična energija se s pomočjo energije ljubezni iz grobe spolne energije preobrazi v samozdravilno in življenjsko obliko energije. Zdravo spolnost lahko dodatno oplemeniti ljubezen. Kajti srce z energijo, ki vibrira na višji frekvenci, ustvarja ljubeče vibracije, ki izvirno spolno esenco spreminjajo v zdravilno orgazmično energijo,« nam sporoča sogovornica, ki pogumno dodaja razmišljanje o vsemogočnosti ščegetavčka, ki bi jo v tem članku težko bolje izpostavila.

»Klitoris se v daoističnem jeziku imenuje iluminator, ker ima pomembno vlogo zaradi svoje energijske povezave z žlezo epifizo oziroma tretjim očesom. Z aktiviranjem klitorisa se začne obnova žleze in njenih funkcij. Ženske poleg visoke vzburjenosti vidijo in občutijo tudi aktiviranje žleze, in sicer kot svetlobne učinke v centru možganov oziroma v žlezi, pri čemer se povečajo njihove zaznavne sposobnosti videnja vidnega in nevidnega sveta, vizij itd. Zato tretje oko – razsvetljenje.«

»Če bi ženske redno doživljale orgazem, bi bile bolj zadovoljne in manj napete.«

 »Ne glede na starost vsi ves čas nosimo s seboj to vibracijo mladosti. Le prebuditi jo moramo. Najbolje kar vsakodnevno!« svetuje Manja Potočnik iz društva ŽAD.

 »S pravilnim prebujanjem in kopičenjem spolne energije orgazma si bo ženska obnovila vse notranje organe, kite, kosti in kostni mozeg, pa tudi mišice, ter hkrati izboljšala kakovost krvi. Okrepila si bo občutek notranje izpolnitve, resničnega zadovoljstva in sreče.«