VESOLJE Dobra karma

Opozorilo astrologov: 28. januar 2021 bo dan ...

Tovorno vozilo, slovenska policija, tovornjak, priklopnik Svet24.si

Policisti o vnosu virusa v Slovenijo: izsledili so...

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

oba Svet24.si

Novi vodja podmladka SDS strašil pred ...

holokavst, nova24tv Necenzurirano

Mediji SDS v postelji z zanikovalci holokavsta ...

David Urankar, Špela Močnik Odkrito.si

David, nehaj smrčati!

uvodna (1) Odkrito.si

Ali so Jadranko Juras res vrgli iz RTV?

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Nasveti

Pasti hitrega pospravljanja

Kljub temu da miza tokrat ni bila preobilno obložena, ugotavljam, da mi je ta korona naložila kar nekaj dodatnih kilogramov. Zato sem se odločila leto začeti z očiščevalno kuro. Premišljujem, ali je bolje narediti post s sokovi ali le s čistimi juhicami. Juhice mi bolj dišijo, ker bi se mi verjetno bolj prileglo kaj toplega. Po drugi strani vem, da vsebujejo zelenjavni sokovi več koristnih snovi. Z veseljem bi prebrala tudi vaše mnenje – kakšno obliko razstrupljevalne diete priporočate.

Antonija KČe ste se že kdaj lotili velikega pospravljanja hiše, zagotovo veste, da ko iz predalov in omar spraznite vso kramo, je soba v nekem trenutku povsem neprehodna in je nered videti večji kot pred začetkom čistilne akcije.

Povsem enako velja za proces velikega pospravljanja v telesu. Če je razstrupljanje, očiščevalna kura ali hitro hujšanje na seznamu vaših novoletnih zaobljub, vas moram opozoriti, da se dobri nameni lahko hitro sprevržejo v še večjo težavo, če se tega ne boste lotili s pravšnjo mero previdnosti.

Vse ima svoj čas

Ni naključje, da je obdobje velikih postov, ne glede na religijo, vedno v obdobju od pomladi do zime, ne pa tudi med zimo.

Naše telo v tem zimskem času deluje na upočasnjenih obratih. Metabolizem je na minimumu. Limfa se (tudi zato, ker smo veliko več v zaprtih prostorih) premika počasneje. Trenutno uporabljamo že zadnje ostanke zalog vitamina D in številnih rudnin, ki so zelo pomembne tudi za procese razstrupljanja.

Razstrupljevalni organi v tem obdobju dosežejo svojo najnižjo točko in si zagotovo za novo leto niso zaželeli, da boste od njih že januarja zahtevali še več.

Predstavljajte si naše izčrpane zdravstvene delavce, ki komaj shajajo pod obremenitvami, potem pa pride nov direktor in zahteva, da se lotijo še reorganizacije oddelka in velikega pospravljanja dokumentacije. Imejte to prispodobo pred očmi, ko se odločate, koliko dodatnega dela želite naložiti svojim jetrom, ki so že sedaj na robu svojih zmogljivosti.

Tako kot morajo srfarji počakati val, moramo tudi mi počakati, da dobimo »veter v jadra«, in to bo takrat, ko se približa enakonočje, ko se energije v naravi premaknejo in iz procesov kristalizacije preidemo v tako imenovani princip delovanja Merkurja. (S temi besedami so spremembe prevladujočih energij v naravi opisovali že alkimisti, sedaj pa te procese preučuje in potrjuje tudi biodinamika).

No, ni vam treba biti biodinamik ali alkimist, da tudi sami opazite, kako trenutno vse miruje, od marca naprej pa začne poganjati na vso moč. Ste se kdaj vprašali, kakšna gromozanska energija je potrebna, da skalijo vsa ta speča semena, da poženejo milijarde novih listov, da trave začnejo rasti? Takrat, ko vse prekipeva od energije, ponavadi tudi nas zasrbijo prsti, da se lotimo pospravljanja, pomivanja oken, obnovitvenih del. In takrat je pravi trenutek tudi za veliko pospravljanje v telesu, ki ga bomo opravili z manj mučenja in porabljene energije, kot če bi se ga lotili sedaj.

Negujte, ne izčrpavajte!

Telo bo seveda zelo veselo, če mu prihranimo obremenitve, ki jih prinašajo oksidirana hrana, sladkorji, alkohol in neprespane noči. Bodite prijazni do sebe in, seveda, pocrkljajte organizem z dobrimi hranili. Poskrbite, da vaša podpora ne preraste v izčrpavanje. 

Ohranjanje normalne ravni vitamina D, C, magnezija, cinka je v teh časih ključno za nemoteno delovanje imunskega sistema in še posebej za obrambo naših dihal pred vdorom respiratornih virusov.

Kaj je narobe z dietami?

Izvorno ta beseda pomeni način prehranjevanja. V glavah večine ljudi (posebej žensk) pa pomeni nekaj, kar počnemo, da bi shujšali.

Če »nas je preveč«, želimo, da telo samo »poje« obloge, ki jih je naredilo. Da se to zgodi, mora raztopiti in odpreti veliko snovi, ki so zdaj »zapečene« v naših tkivih. Posebej naše maščobne obloge, ki se jih najprej želimo znebiti, hranijo tudi največ strupov, ki so se desetletja nalagali v našem telesu. Ni načina, da bi kar izhlapeli – morajo se razkrojiti in potem skozi naše telesne tekočine in organe razstrupljanja (jetra, ledvice ...) predelati ter izločiti iz telesa.

Veliko študij dokazuje, kako škodljivo je za doječe matere, da poskušajo urediti svojo postavo v času, ko še dojijo. Strupi, ki so desetletja spali v njihovih maščobah, takrat preidejo v mleko in jih bo zaužil dojenček. Sestava mleka, ki so jo analizirali, je naravnost grozljiva in razkriva, kaj vse nosimo v sebi. V mleku mater, ki so hujšale, so identificirali zelo velike količine dioksina, PCB-ja, DDT-ja in številnih drugih nevarnih kemikalij. 

Četudi niste doječa mama, bodo podobne snovi zagotovo preplavile tudi vašo kri in vsaj začasno bo telo pod dodatno obremenitvijo s toksini, kar lahko resno zamaja tudi imunski sistem.

Če ste se kdaj že postili, verjetno že veste, da se po nekaj dneh posta, kljub temu da ne jeste nič in uživate mogoče le kakšen zdrav čaj ali sok, pojavijo obloge v ustih, močan zadah, smrdeč pot ... Od kod to pride, če ne uživamo nič slabega? Iz raztopljenih starih zalog strupov! Zato je pri postu tako pomembno izvajati klistir, piti veliko vode in se veliko, veliko, velikooooooo gibati na svežem zraku. Brez takšne podpore bomo strupe na enem mestu »raztopili«, a se bodo le »preparkirali« na kakšno drugo mesto v telesu.

Paradoks vsakega razstrupljanja in razkisanja je, da smo v času, ko poteka aktivna faza čiščenja, še veliko bolj zastrupljeni in zakisani kot pred začetkom pospravljanja. Zakisanost pa je odlična podlaga za razvoj številnih patogenih organizmov – tudi virusi jo preprosto obožujejo!

Več v reviji Zarja Jana, št. 2121. 2021