profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Melania in Donald trump Svet24.si

VIDEO: Ima Melania vsega dovolj?

janja sluga bobo1 Reporter.si

Portali SDS so se zaradi nastopa v Studiu City ...

otrok, trgovina, trgovina z otroškim programom Svet24.si

Kaj vse se odpira v devetih regijah z boljšo ...

Janša-Jelinčič Necenzurirano

Koliko stane podpora Jelinčičeve SNS? Tri ...

Terminator Odkrito.si

Tudi Terminator cepljen

werner 5 Njena.si

Srčna bolečina Vesne Janković

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Nasveti

Lunin koledar hujšanja za leto 2021

Tudi letos nismo pozabili na vse, ki zvesto hujšate po luni. Datume, kdaj bo leta 2021 postenje še posebno dobra odločitev, nam je zaupala astrologinja Mojca Gregorčič iz Centra M. Sogovornica nas je ravno tako opozorila na datume, ko moramo biti še posebno previdni, saj bo naš apetit takrat na višku, nevarnost, da se zredimo, pa zato največja.

Hujšanje je in bo največkrat omenjena beseda v prvih dneh novega leta in v času pred poletnimi počitnicami. Vsako leto podobno se, vsakič polni navdušenja in upanja, da nam tokrat pa zares uspe, lotimo tega velikega izziva, ki pa je vsaj za nekatere težko dosegljiv, se zaveda Mojca Gregorčič. Da bo letos lažje, svetuje, da spremljamo luno in njene mene. »Luna nam je pri hujšanju lahko v veliko oporo in pomoč, saj je to planet naših čustev in resničnih potreb, našega nezavednega dela uma. Luna kot najhitrejši planet skozi mesec prehaja v različne faze oziroma odnose s soncem, mi pa to opazujemo na jasnem večernem nebu. Povezave sonca in lune, poimenovane tudi lunine mene, se po principu sozvočja ali sinhronosti kažejo tudi v nas. Naš zavedni del je sonce – naš ego. V tem delu se prebujajo naše zavestne želje, razumsko načrtovanje. Naše sonce pa je vedno v odnosu z našo luno, nezavednim delom, notranjim, čustvenim svetom, ki pomeni naše resnične in najgloblje potrebe. Pri hujšanju prav to neskladje velikokrat pomeni težavo – ko nekaj želimo, hočemo, načrtujemo na eni strani in na drugi, ko nekaj resnično potrebujemo, kar nas bo osrečilo, zgradilo, poneslo na višji nivo zavedanja in torej v kvalitetnejše življenje.

Z rastočo luno načrtujemo, nato uresničujemo. Za uspešno hujšanje je nujna usklajenost razuma in čustev, kar ne pomeni nič drugega kot to, da mora biti naša odločitev podprta tudi s čustvi, ne samo z razumom. »Brez tega smo priča številnim poskusom in nedokončanim zgodbam, ko se lotevamo novih podvigov, a je njihova učinkovitost kratkotrajna. Za dolgotrajne učinke potrebujemo več in prav to že imamo, le prepoznati moramo in znati uporabiti. Luna nam bo pri tem pomagala, hkrati pa se ravno v njej skriva odgovor, zakaj enim uspeva, drugim pa ne – prvim se rojstna luna dobro povezuje s trenutno luno, drugim pa malce manj. Če smo dovolj pozorni, to sami prepoznamo, lahko pa nam pri tem pomaga tudi dober astrolog, predvsem pri načrtovanju,« pravi sogovornica, ki postreže še s temeljnim vodilom pri hujšanju in doseganju drugih ciljev: »Z rastočo luno (od mlade do polne lune), ko smo polni energije, načrtujemo, v naslednjih dveh tednih (od polne lune do mlaja ali v času upadajoče ali stare lune), pa uresničujemo, dosegamo zastavljene cilje. Preprosto in učinkovito. Povsod, kjer si želimo rasti in povečanja, delujemo v času rastoče ali mlade lune, za opuščanje in zmanjševanje pa uporabljamo čas padajoče lune. Najprimernejši čas za mesečno postenje, čiščenje ali krajši čas hujšanja sta dneva pred mlado luno (prazna luna) in pred polno luno. V teh dneh jemo manj kalorično bogate hrane ali jo popolnoma opustimo, zato pa pijemo več vode.« Ko smo v koraku z luno, se je takšnega posta lažje držati, nadejamo pa se lahko tudi boljših rezultatov.

Več v reviji Zarja Jana, št. 151. 2021