nada-primoz-poroka Dobra karma

Žena znanega športnika ima posebno strast – in...

bill clinton Svet24.si

VIDEO: Clinton je kar zadremal med Bidnovo ...

janja sluga bobo1 Reporter.si

Portali SDS so se zaradi nastopa v Studiu City ...

d30779e9e1191a158dd9-tanja-fajon Necenzurirano

Zakaj interpelacije proti Cigler-Kralju danes še ...

Janša-Jelinčič Necenzurirano

Koliko stane podpora Jelinčičeve SNS? Tri ...

lidija karmen Odkrito.si

Obljubljena Amerika

zorana-jovanovic Odkrito.si

Ogromni silikoni so zanjo nujni

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Nasveti

5 razlogov za kavni avtomat na kapsule

Časi, ko je večina pila kavo z avtomata le v barih so mimo. Vedno več gospodinjstev in podjetij se odloča za nakup kavnega avtomata. S tem odhajanje v bar ni več potrebno, da bi lahko zaužili dobro skodelico kave. Poleg tega, pa je za pripravo kave potrebno manj časa in truda.

Bari so zaprti

Kavni avtomati so v času Covid-19 postali še toliko bolj pomembni in iskani. Razlog za to je seveda zaprtje barov.Mnogi sedaj, predvsem tisti, ki še vedno morajo odhajati na delo, nimajo možnosti priprave kave. Zato se podjetja v tem času množično odločajo za nakup kavnega avtomata na kapsule. 

Hitra, enostavna in higienična priprava

Kavni avtomati na kapsule namreč predstavljajo številne prednosti v primerjavi z drugimi kavnimi avtomati. Priprava kave na kapsule je namreč enostavnejša, bolj higienična in hitrejša. Kavni avtomat na kapsule v primerjavi s klasičnim »espresso« kavnim avtomatom namreč ne zahteva, da mleto kavo vstavimo v ročko in ne zahteva da ročko stalno sproti čistimo. Tako ni potrebe po lijaku in vodi. To predstavlja prednost predvsem za podjetja, saj lahko kavni avtomat postavijo tudi če nimajo »kuhinje«. 

Aroma

Kavni avtomati na kapsule omogočajo pripravo odlične kave, ki je vsaj primerljiva s kavo iz klasičnega »espresso« kavomata. Mnogi morda mislijo, da so pri tem omejeni s ponudbo kav, a temu ni tako. Skoraj vsi proizvajalci kave sedaj že nudijo svojo kavo v kapsulah. To pa ni vse. Lahko bi namreč rekli, da je kava v kapsulah na voljo v več okusih kot katerakoli druga kava. 

Širok izbor kave

Pri nakupu kave v kapsulah lahko izbirate med več kot 200 različnimi aromami kave. Od klasičnih t.i. »master origins« kav, ki so pravzaprav izvorne kave oz. kave ki posnemajo izvorni okus glede na območje pridelave (Indija, Etiopija, …), pa do specifičnih italijanskih mešanic kav (Roma, Napoli, Genova, …) in nenazadnje tudi aromatiziranih kav kot je npr. kava s karamelo ali pa kava z okusom vanilje. Na voljo so tudi brezkofeinske kave. Posebnost kavnih avtomatov na kapsule pa je ta, da si namesto kave lahko pripravite tudi kakav s kapsule. 

Hitro čiščenje

Najboljši kavni avtomati na kapsule omogočajo izredno enostavno in hitro čiščenje. Dovolj je ,da izpraznimo prostor za kapsule in prostor za odtekanje kave in ju speremo pod vodo, ali damo v pomivalni stroj. Skozi avtomat pa spustimo vodo, brez da bi vanj dodali kapsulo. In kavomat je čist. 

V primerjavi s klasičnimi kavnimi avtomati ali pa s pripravo turške kave, kavni avtomati na kapsule omogočajo tako neprimerljivo hitrejšo uporabo in čiščenje. 

Slabosti kavnihavtomatov na kapsule

Tako kot vsaka stvar imajo avtomati na kapsule tudi slabosti. Prva slabost je vsekakor vpliv na okolje. Podatka o tem, koliko aluminijastih kapsul se ne reciklira sicer ni, a lahko ugibamo. Tako mnogi trdijo, da je čas za spremembo. Na trgu pa se že pojavljajo kovinske kapsule za večkratno uporabo. Druga slabost pa je visoka cena kapsul (0,42 € / kapsulo). A tudi tu se najdejo alternativne (ne-originalne) variante, ki pa so na voljo po ugodnejših cenah.