Jan Zon van Dorsten Svet24.si

FOTO: Družina je devet let ginila v skrivni sobi....

družina Svet24.si

Mariborska podjetnica: Danes sem svojo hčerko ...

karma Svet24.si

Je karma res naša neizbežna usoda?

Ruinerwold Svet24.si

Vedno večja zagonetka: Josef odklonil avstrijsko ...

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

gaja prestor 7 sašo radej Njena.si

Slovenska pevka do ušes zaljubljena

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Nasveti

Rajska sladica

Jabolka, ta prepovedani sadež iz raja, ponujajo obilo možnosti za pripravo sladic. Tudi takšnih brez žita, točneje moke, kot je na primer pšenična, ki je prepovedano živilo za ljudi s celiakijo oziroma preobčutljivostjo za gluten. V hrustljavi zloženki je osnova kvinoja – brezglutensko žito z drobnimi zrni, ki tudi po kuhanju ohranijo čvrstost in imajo blag okus po oreščkih. Pripravila: M. O. Ž. Foto: Alpro

Avtor:

Marjana Ogorevc Žgalin

Značke:

Jabolčna zloženka

Za 4 osebe:

Priprava: 25 minut

Sestavine: 130 g kvinoje, 1 žlička mletega cimeta, sol, 100 ml nesladkanega mandljevega mleka, 1 žlica na lističe narezanih mandljev, 2 jabolki, 130 g grškega jogurta, 4 žličke sladkorja v prahu.

Priprava: Kvinojo splaknemo z mrzlo vodo, potem pa kuhamo v pol litra mrzle vode. Vodo segrevamo do vrenja, nato posodo pokrijemo in kuhljamo še 15 minut, da se zrna napnejo ter vsrkajo vodo. Odstavimo z ognja, solimo in vmešamo cimet. Mandljevo mleko segrejemo posebej. Jabolka narežemo na koščke in rezine. V steklene kozarce naložimo plast kvinoje, koščke jabolk, jogurt, prelijemo s toplim mandljevim mlekom, na vrh naložimo rezine jabolk in mandljev, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo še toplo.

***Zraven pride oglas! (menda..)***