polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Cynthia Black Svet24.si

Babico davnega leta 2004 shranila v zamrzovalnik ...

jelko kacin Svet24.si

Jelko Kacin po zmedi, ali je nošenje mask v ...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Nasveti

Rajska sladica

Jabolka, ta prepovedani sadež iz raja, ponujajo obilo možnosti za pripravo sladic. Tudi takšnih brez žita, točneje moke, kot je na primer pšenična, ki je prepovedano živilo za ljudi s celiakijo oziroma preobčutljivostjo za gluten. V hrustljavi zloženki je osnova kvinoja – brezglutensko žito z drobnimi zrni, ki tudi po kuhanju ohranijo čvrstost in imajo blag okus po oreščkih. Pripravila: M. O. Ž. Foto: Alpro

Avtor:

Marjana Ogorevc Žgalin

Značke:

Jabolčna zloženka

Za 4 osebe:

Priprava: 25 minut

Sestavine: 130 g kvinoje, 1 žlička mletega cimeta, sol, 100 ml nesladkanega mandljevega mleka, 1 žlica na lističe narezanih mandljev, 2 jabolki, 130 g grškega jogurta, 4 žličke sladkorja v prahu.

Priprava: Kvinojo splaknemo z mrzlo vodo, potem pa kuhamo v pol litra mrzle vode. Vodo segrevamo do vrenja, nato posodo pokrijemo in kuhljamo še 15 minut, da se zrna napnejo ter vsrkajo vodo. Odstavimo z ognja, solimo in vmešamo cimet. Mandljevo mleko segrejemo posebej. Jabolka narežemo na koščke in rezine. V steklene kozarce naložimo plast kvinoje, koščke jabolk, jogurt, prelijemo s toplim mandljevim mlekom, na vrh naložimo rezine jabolk in mandljev, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo še toplo.

***Zraven pride oglas! (menda..)***