panter Svet24.si

FOTO: Panter taval in vstopil v sobo 15-letnega ...

karma Svet24.si

Za svetovni uspeh so izvedeli po telefonu

uvodna nakupovanje Svet24.si

Nakup jesenske garderobe naj bo po nasvetu ...

prijave Svet24.si

Kdo ve, kam gledajo slovenski inšpektorji?

profimedia-0251964445 Odkrito.si

Kako nevarne so industrijsko predelane maščobe?

Luka Basi 1 AZPTD 1 Njena.si

Tudi mama Luke Basija je pevka

vatroslav tijan Njena.si

Ljubezen na vasi: Vatroslav utrpel hudo nesrečo!

Nasveti

Prav posebne marmelade

Kuhanje sadnih shrankov je zaznamovalo številne generacije. Recepti za okusne marmelade in džeme so prehajali iz roda v rod, saj je bila polna shramba vloženih sadnih in zelenjavnih pripravkov vsaki gospodinji v ponos. Tradicija je z leti malce zbledela in povozil jo je čas, ki ga imamo vedno premalo. A ker se vse vrača, tudi spoznanje, da je domače res najboljše, spet kuhamo, vlagamo in shranjujemo vseh vrst dobrote. Tokrat so na vrsti sadne marmelade v sodobni preobleki, pripravljene v rekordno kratkem času in s sestavinami, ki jih naredijo posebne.

Avtor:

Marjana Ogorevc Žgalin

Značke:

Pripravila: MARJANA OGOREVC ŽGALIN

Foto: Shutterstock, SweetFamily, Diamant  

S hruškami in čokolado

Priprava: 50 minut + čakalni čas

Sestavine: 2 kg hrušk, 500 g želirnega sladkorja 3 : 1, 2 limoni, 1 vaniljev strok, 75 g temne čokolade.

Priprava: Limonama iztisnemo sok. Hruške olupimo, jim odstranimo peške in narežemo na koščke. Potrebujemo jih 1400 g. Zmešamo jih z želirnim sladkorjem in limoninim sokom, dodamo sredico vaniljevega stroka in strok. Premešamo in v pokritem loncu pustimo 3 ure. Medtem čokolado na drobno sesekljamo. Lonec pristavimo na ogenj in med mešanjem zavremo in kuhljamo 4 minute. Odstranimo vaniljev strok in vmešamo čokolado. Še vročo marmelado nalijemo v kozarce, jih tesno zapremo in shranimo na hladnem.

Z jabolki, rozinami in mandlji ...

Več idej in čudovitih receptov v reviji Zarja Jana št. 37, 10.9.2019