Damjan Murko, Denis Avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zakaj je Murko pred mikrofonom ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

laparoskopija Svet24.si

Na operacijski mizi je kričala, kirurg je ni ...

Konji, kraj, janez sabolek - sabla Svet24.si

Inšpekcija obupala nad konji – menda zato, ker ...

boginja Dobra karma

Petek 13. in njegovih 13 starodavnih keltskih ...

indira Njena.si

Razgaljena in vroča Indira zanetila splet

lucija Njena.si

Kaj se je po snemanju zgodilo med Lucijo in ...

Nasveti

Če trpite, nekaj spremenite

Preden je Andrej Pešec postal zgled in navdih marsikateremu Slovencu, ki dandanes po spletu deli njegove misli, je moral zrasti sam. Veliko se je naučil iz knjig, morda še več pa z opazovanjem življenja. Ko postaneš enkrat pozoren in zainteresiran, se ti odpre nov svet. In kaj pravi Andrej, česa se moramo (med drugimi) zavedati, da lahko zaživimo s polnimi pljuči?

Avtor:

Lara Jelen

Značke:

Trpljenje z razlogom

»Ali je rdeča lučka, ki se prižge, kadar nam zmanjkuje goriva, dobra ali slaba? Dobra, seveda, saj nas opozarja na nevarnost in nujne spremembe. Vse v tem svetu ima svoj namen in funkcijo. Nihče ne želi trpeti, vseeno pa je vedno več ljudi bolnih, ločenih in nezadovoljnih,« opaža Pešec. Ob tem poudarja, da je bolečina neizogibna, medtem ko je trpljenje naša lastna izbira, saj nič ne odide, dokler nas ne nauči tega, kar moramo vedeti in spremeniti. Če torej trpite, je čas, da se nečesa naučite. Trpljenje s sabo skoraj vedno prinaša sporočilo. In obupan klic po spremembi, ki pa jo lahko napravite le vi sami. Včasih zadostuje že sprememba v mišljenju.

Obrekovanje nam pobere ogromno moči

Z vseh strani smo bombardirani z negativnimi novicami, ki nam jemljejo energijo, zdravje in voljo ter v nas netijo neštete želje, slepo sledenje ideologiji, občutek strahu in nemoči, opaža tudi on. »A za to niso krivi niti mediji niti elite, ampak mi sami, ker se temu lahkomiselno izpostavljamo. Posledično postajamo čedalje bolj nedejavni, obupani in vodljivi. Tudi obrekovanje nam pobere ogromno moči in dobrih lastnosti,« pravi, zato se velja odreči tej nečedni navadi. »Informacije, ki so resnično pomembne, bomo tako ali tako izvedeli, veliko bolj smiselno pa se je izpostavljati družbi in vsebinam, ki nas hranijo in ne plenijo. Prestrašen in nezadovoljen človek je idealen bolnik in potrošnik. Kadar nas je strah, naša inteligenca odpove.« O tem, kako močni so negativni vplivi na človeka, veliko razkrivata znanstvenika Masaru Emoto in Luther Burbank. Že pred desetletji sta testirala moč družbe, glasbe in govora na vodo ter rastline. Prišla sta do neverjetnih zaključkov: voda, rastline in celo riž se drugače odzivajo na dobronamerne in zlonamerne zvoke in dejanja. Molekule vode so imele, ko so bile izpostavljene prijetnim besedam, kot so ljubezen, prijatelj, hvala ter klasični ali meditacijski glasbi in molitvam, pod mikroskopom čudovito obliko diamantov in snežink, riž pa se je mnogo hitreje pokvaril, ko so nanj nekaj tednov po nekaj minut na dan kričali. Če na različne zvočne vibracije tako intenzivno reagirajo rastline in voda, kako šele zvok vpliva na mnogo bolj zavestnega človeka, čigar večino telesa sestavlja voda? Preverite sami in teden dni preživite brez poslušanja črnih kronik in poročil ter preverite spremembe v svojem zdravju in razpoloženju. Zapojte svojo najljubšo pesem, odidite v gozd ali preberite kako modrost. Nihče nam ne more vrniti niti ene izgubljene sekunde, zato je zelo pomembno, kako in s kom preživljamo svoj čas, svetuje.

dobro pocutje1.jpg
...
Revija Zarja

Odgovornost je najlepše darilo, ki ga lahko podarimo samemu sebi »Beg pred svojimi težavami je tekma, v kateri nikoli ne zmagaš, saj nas življenje nenehno uči lekcije, ki jih še ne obvladamo. Pesimist vidi težavo v vsaki priložnosti, optimist pa vidi priložnost v vsaki težavi. Želimo imeti v življenju izgovore ali rešitve? V čem pa smo boljši?«

Slab človek ne obstaja. Obstaja le človek, ki se ne počuti dobro.

»Ljudje, ki so najbolj nezadovoljni, so najbolj ostri in naveličani; v takem stanju okrog sebe vidijo vse v negativni luči. Tisti, ki pa so mirni in zadovoljni, svojo radost radi delijo z drugimi. A ne pozabite, da ne obstaja slab človek, obstaja le človek, ki se ne počuti dobro.«

Več v reviji Zarja/Jana št. 31, 30. 7. 2019.