Kaleigh Hendershot Svet24.si

VIDEO: Američanki Hrvaška ubila voljo do ...

lovilec sanj Svet24.si

VIDEO: Rekordno velik talisman pred zlom varuje ...

tišina Svet24.si

Le zakaj nas bi bilo tako strah biti sami?

marko noc pl1 Svet24.si

Kardiolog Marko Noč: Če bi sledili toku ...

ZR sep 19 – slovenski vrt FOTO 1 Odkrito.si

Nove gredice na starem borjaču

Sulli, Choi Jin-ri Najstnica.si

Umrla zvezdnica K-POPa

polka1 Njena.si

Blaž Švab prvič spregovoril o svoji izbranki?

Nasveti

Zaradi otroka nimam energije in se le redim

Vaš motiv za hujšanje vsekakor ne sme biti le ugajanje drugim, ampak večje zadovoljstvo s seboj.

Avtor:

Lara Jelen

Značke:

Že pred nosečnostjo nisem bila prav suha, po porodu pa je stanje samo še slabše. Grozno je to, da sem računala, da mi bo dojenje pomagalo shujšati, a je pri meni prav obratno, celo še naprej se redim. Še slabše se počutim, ko slišim moža, kako navdušeno komentira lepe postave, ženske in moške. Že nekaj časa redno obiskuje fitnes in res se mu že pozna na postavi. Če kakšen dan ne gre, je čisto nervozen. Pravi mi, naj grem tudi jaz v fitnes, a za to sem preutrujena. Saj bi rada shujšala, a nimam energije, in se mi zdi, da prav zaradi tega še več jem, tudi sladkarije. Saj vem, da to ni prav, a se jim ne morem upreti. Vsak dan si rečem, da ne bom, pa me potem kar potegne k čokoladi. Otroka sva si oba želela, zdaj pa se mož na račun treningov odmika od vseh obveznosti doma. Saj mu privoščim fitnes, a si želim, da bi šli kdaj skupaj na sprehod ali da bi enostavno prevzel otroka, jaz pa bi se vsaj v miru stuširala. Najin fantek je star osem mesecev, je zelo nemiren dojenček, pomiri se le ob pestovanju, zaradi tega pravi mož, da ga ne more imeti sam, in tudi meni se zdi, da ga lahko pomirim le jaz. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje prebrala knjigo, pa sem bila prej strastna bralka. Saj ne vem, ali mi lahko kako pomagate, malo pa mi je odleglo že, ko sem to pisala.

Nataša

Dojenje res porablja kalorije, a vam jih utrujenost z željo po sladkarijah prinaša nazaj.

Kadar ste utrujeni, imate občutek, da vam sladkarije pričarajo trenutno potešenost, vas za hip potolažijo in dajo dodatno energijo, a le za zelo kratek čas, potem je upad energije še bolj opazen in hitro zapadete v začarani krog. Kaj pa, če bi za začetek zmanjšali količino sladkarij? In zamenjali navadno čokolado s temno? Če bi si hkrati vzeli nekajkrat na teden nekaj časa zase? Več energije boste imeli in potreba po sladkem se bo zmanjšala. 

Moža imate in ga hkrati nimate.

Lepo od vas, da mu privoščite fitnes, a privoščite kaj tudi sebi. Kaj vi ne potrebujete sprostitve? Ob dojenčku, predvsem ob nemirnem dojenčku najbrž res ni časa za daljše branje, kakšne manjše bralne doze ali kaj drugega za dušo pa si le privoščite. Mož vas sicer spodbuja, da bi šli v fitnes, a dokler ne bo v zvezi s tem kaj naredil, je vse le na jeziku. Če bi to res želel, bi se obnašal kot zrel moški in odgovoren oče in bi prevzel svoj del odgovornosti za malega. Videti je, kot da je očetovstvo zamenjal za klesanje popolnega telesa. To, da skrbi za svojo postavo in s tem za svoje zdravje, je sicer hvale vredno, ampak ne bi smelo iti na vaš račun. Prav lahko se zgodi, da bo postalo obiskovanje fitnesa in ukvarjanje z oblikovanjem postave obsedenost in v tem primeru bo imel vaš fantek sicer postavnega, a odsotnega očeta. 

Vztrajajte pri tem, da naredite kaj zase.

Ne gre le za to, da se znebite kil. Vaš motiv za hujšanje vsekakor ne sme biti le ugajanje drugim, ampak večje zadovoljstvo s seboj. Trenutno vrtenje v začaranem krogu odvisnosti od sladkega in pomanjkanja energije lahko začnete razpletati samo tako, da se bolj cenite in postavite zase, to bo prineslo večanje samozavesti in boljše počutje ter s tem več energije. 

Več v reviji Zarja/Jana št. 28, 9. 7. 2019.