ženska vesolje Dobra karma

Sade sati prinaša težavne čase, a se ga ni ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 25. maja

B60K5200 Reporter.si

Kliči šefa Udbe na pogovor! Rado Pezdir ...

reportaža Svet24.si

Obisk romskega naselja Brezje pri Novem mestu: Kot...

20200303-00993137 Necenzurirano

Državno podjetje zaposlilo soprogo poslanca SDS

96258281_137418234560540_3818889268535166282_n Odkrito.si

Jelena Karleuša: »V živo sem še lepša!«

Tamara Korošec Njena.si

Ljubezen po domače: Kaj se dogaja s Tamaro?

Nasveti

Ledena pica

V vročih dneh se priležejo številne sladice, ki imajo za osnovo sladoled. Ljubitelje pic bodo navdušile sladke rezine, ki po videzu spominjajo na to italijansko poslastico. Malce več truda in časa nam bo vzela tista »pica«, pri kateri namesto testa spečemo ovsene kosmiče, obložimo pa jo s sladoledom in sadjem. Njena lažja in hitrejša različica ima za osnovo debelo okroglo rezino lubenice, na vrhu pa plast stepene sladke smetane s sadjem. Katera bo vaša najljubša?

Avtor:

M. O. Ž.

Značke:

S pečenimi kosmiči 

Za 6 kosov

Priprava: 30 minut + čas za hlajenje

Sestavine
Namesto testa: 135 g ovsenih kosmičev, 2 žlici medu, 50 g mandljev ali drugih oreščkov, 2 jajci.

Za nadev: 6 kroglic vaniljevega sladoleda, 50 g jagod, 50 g malin, 50 g borovnic, ½ banane, 5 zelenih grozdnih jagod brez pešk, ½ breskve, 10 g čokoladnih kapljic, 10 g oreščkov.

Priprava: Pečico segrejemo na 180 stopinj. Mandlje na drobno sesekljamo in jih zmešamo s kosmiči, medom in razžvrkljanima jajcema. Mešanico stresemo na dno okroglega pekača, poravnamo do gladkega in pečemo 15 minut. Pečeno »testo« vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Potem ga za vsaj 20 minut postavimo v hladilnik. Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in počakamo nekaj minut, da se malce stopi. Potem odmerimo šest kroglic in jih namažemo na pečeno testo. Pekač še za dve uri postavimo v zamrzovalnik, da se sladoled popolnoma strdi. Sadje umijemo oziroma olupimo in narežemo na rezine. Pico vzamemo iz zamrzovalnika, narežemo na šest kosov in obložimo vsakega z drugim sadjem. Potresemo s sesekljanimi oreščki in čokoladnimi koščki.

Več v reviji Zarja/Jana št. 28, 9. 7. 2019.