chris martin Odkrito.si

Chris Martin: Poljubljal se je z angleško ...

hrondit, meteorit, Maryborough Svet24.si

FOTO: Mislil je, da je našel zlato, a je našel ...

clementz1 Petisvet.si

Ne upamo si zaropotati (zato pa delajo z nami kot ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

Jelena Karleuša Svet24.si

Nov udarec: Karleuša mora čim prej na ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Nasveti

Ledena pica

V vročih dneh se priležejo številne sladice, ki imajo za osnovo sladoled. Ljubitelje pic bodo navdušile sladke rezine, ki po videzu spominjajo na to italijansko poslastico. Malce več truda in časa nam bo vzela tista »pica«, pri kateri namesto testa spečemo ovsene kosmiče, obložimo pa jo s sladoledom in sadjem. Njena lažja in hitrejša različica ima za osnovo debelo okroglo rezino lubenice, na vrhu pa plast stepene sladke smetane s sadjem. Katera bo vaša najljubša?

Avtor:

M. O. Ž.

Značke:

S pečenimi kosmiči 

Za 6 kosov

Priprava: 30 minut + čas za hlajenje

Sestavine
Namesto testa: 135 g ovsenih kosmičev, 2 žlici medu, 50 g mandljev ali drugih oreščkov, 2 jajci.

Za nadev: 6 kroglic vaniljevega sladoleda, 50 g jagod, 50 g malin, 50 g borovnic, ½ banane, 5 zelenih grozdnih jagod brez pešk, ½ breskve, 10 g čokoladnih kapljic, 10 g oreščkov.

Priprava: Pečico segrejemo na 180 stopinj. Mandlje na drobno sesekljamo in jih zmešamo s kosmiči, medom in razžvrkljanima jajcema. Mešanico stresemo na dno okroglega pekača, poravnamo do gladkega in pečemo 15 minut. Pečeno »testo« vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Potem ga za vsaj 20 minut postavimo v hladilnik. Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in počakamo nekaj minut, da se malce stopi. Potem odmerimo šest kroglic in jih namažemo na pečeno testo. Pekač še za dve uri postavimo v zamrzovalnik, da se sladoled popolnoma strdi. Sadje umijemo oziroma olupimo in narežemo na rezine. Pico vzamemo iz zamrzovalnika, narežemo na šest kosov in obložimo vsakega z drugim sadjem. Potresemo s sesekljanimi oreščki in čokoladnimi koščki.

Več v reviji Zarja/Jana št. 28, 9. 7. 2019.