dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

veronika ročeva Svet24.si

"Otroci so umrli tu"; Rusinja z razgaljenimi ...

krebuljica Petisvet.si

Za skromnostjo rastline se skriva velikanska moč

Rovan Svet24.si

»To ni smola, to je nepripravljenost na razmere«

nicole Scherzinger Svet24.si

To je telo 40-letne Nicole, ki je prebolela ...

slimjoy naslovna Njena.si

5 preverjenih receptov, kako čim hitreje do ...

miha b Njena.si

Miha Božič po snemanju spoznal posebno dekle

Nasveti

Vrtnice na krožniku

Vrtnice niso samo za gledanje, odlično se obnesejo tudi na krožniku – pod enim pogojem: da niso škropljene. In zato stopite na vrt, naberite pest lističev in začnite kuhati. V Novi Gorici prav zdaj poteka festival vrtnic, pa so tako kot vsako leto v tamkajšnjem hotelu Sabotin pripravili vrtnični meni s štirimi hodi, ki ga lahko naročate še do konca junija. Tudi če ne marate rib ali mesa, vam ustrežejo (ni nujno, jim je pa ljubše, če se jim v takem primeru napoveste). Nam so odstopili dva svoja recepta – nista zahtevna za pripravo, so nam zagotovili, pa tudi sestavine niso prav nič eksotične, dobite jih v vsaki trgovini.

Avtor:

Jelka Sežun

Značke:

Hladna predjed (za 1 osebo)

VRTNIČNA SOLATA S PREKAJENO POSTRVIJO IN HRENOVO POLIVKO

Sestavine:

·        80 g dimljene postrvi

·        20 g janeža

·        20 g korenčka

·        30 g mešanice zelenih solat

·        2 g bioloških, neškropljenih listov cvetočih vrtnic

·        20 g limone

·        0,5 dl olivnega olja

·        20 g hrena

·        čajna žlička kisle smetane

·        ščepec sol in poper po okusu

Predhodno pripravimo olje iz vrtnic – zmešamo olivno olje, limonin sok in narezane liste vrtnic.

Na drobno narežemo mlado zelenjavo in različne zelene solate. Vse skupaj začinimo z vrtničnimi listi in olivnim oljem.

Pripravimo krožnik in nanj postavimo začinjeno solato, na koščke narezano dimljeno postrv, ki je bila dva dni marinirana v olivnem olju iz vrtnic. Jedi dodamo še omako iz hrena (zmes hrena in kisle smetane).

Več v Zarji št. 23, 4.6.2019