Saša Einsiedler Odkrito.si

Rastejo otroci, pa tudi posel Saše Einsiedler

Lady Gaga Svet24.si

Je Lady Gaga zaradi njega pustila svojega ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

severina Svet24.si

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

Nasveti

Koruzni kruh z marelicami

Če nam zmanjka zamisli za zajtrk ali malico v službi, si specimo sladki sadni kruh.

Avtor:

M.O.Ž.

Značke:

Priprava:10 minut

Čas pečenja:45–60 minut

Sestavine za 2 kruha: 175 g bele pirine moke, 90 g riževe moke, 370 g koruzne moke, 10 g sode bikarbone, 1 žlička morske soli, 2 jajci, 250 ml navadnega jogurta, 210 g sladkorja, 60 ml sončničnega olja, 125 g posušenih marelic, maslo za pekač.

Priprava:Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Dva pravokotna pekača (dimenzije 21 cm x 11 cm) namažemo z maslom. V skledi zmešamo vse tri moke, sodo in sol. Jajci, jogurt, sladkor, olje in marelice stresemo v sekljalnik in ukašimo do gladkega. Mokre sestavine stresemo k suhim in premešamo z rokami. Testo razdelimo v dva pekača in površino poravnamo. Pečemo od 45 minut do ene ure, da kruh dobi zlatorjavo skorjico in je tudi sredica pečena. To preverimo tako, da v kruh zapičimo zobotrebec, in če je ta suh, ko ga izvlečemo, je kruh pečen.