zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

Colin Jost, Scarlett Johansson Svet24.si

Scarlett Johansson se bo pri 34 tretjič poročila

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

muhlysia booker Svet24.si

Pred mesecem so jo pretepli, v soboto ustrelili

ziva vadnov (8) Njena.si

Nekdanja Miss Slovenije že tretjič noseča!

bojan zlebnik Njena.si

Konec Delovne akcije

Nasveti

Koruzni kruh z marelicami

Če nam zmanjka zamisli za zajtrk ali malico v službi, si specimo sladki sadni kruh.

Avtor:

M.O.Ž.

Značke:

Priprava:10 minut

Čas pečenja:45–60 minut

Sestavine za 2 kruha: 175 g bele pirine moke, 90 g riževe moke, 370 g koruzne moke, 10 g sode bikarbone, 1 žlička morske soli, 2 jajci, 250 ml navadnega jogurta, 210 g sladkorja, 60 ml sončničnega olja, 125 g posušenih marelic, maslo za pekač.

Priprava:Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Dva pravokotna pekača (dimenzije 21 cm x 11 cm) namažemo z maslom. V skledi zmešamo vse tri moke, sodo in sol. Jajci, jogurt, sladkor, olje in marelice stresemo v sekljalnik in ukašimo do gladkega. Mokre sestavine stresemo k suhim in premešamo z rokami. Testo razdelimo v dva pekača in površino poravnamo. Pečemo od 45 minut do ene ure, da kruh dobi zlatorjavo skorjico in je tudi sredica pečena. To preverimo tako, da v kruh zapičimo zobotrebec, in če je ta suh, ko ga izvlečemo, je kruh pečen.