zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

Colin Jost, Scarlett Johansson Svet24.si

Scarlett Johansson se bo pri 34 tretjič poročila

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

muhlysia booker Svet24.si

Pred mesecem so jo pretepli, v soboto ustrelili

ziva vadnov (8) Njena.si

Nekdanja Miss Slovenije že tretjič noseča!

bojan zlebnik Njena.si

Konec Delovne akcije

Nasveti

Orada in brancin iz pečice

Po pustu je čas za post. Med postnimi jedmi pa gotovo prednjačijo ribe.

Avtor:

Marjana Ogorevc Žgalin

Značke:

Orada z zeliščnim maslom

Za 4 osebe

Priprava: 60 minut

Sestavine: 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, 1 bučka, 125 g mlade čebule, 1 glavica česna, 2 večji očiščeni oradi (vsaka po 500 g), 125 g zeliščnega masla, sol, poper, ½ bio limone, 150 ml zelenjavne čiste juhe, maščoba za pekač.

Priprava: Paprike in bučko očistimo ter narežemo na koščke. Tudi mlado čebulo očistimo in ji pristrižemo vrhnji zeleni del. Glavico česna razpolovimo. Oradi splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Polovico zeliščnega masla narežemo na rezine in tri ali štiri rezine vstavimo v oradi. Odprtino zapremo z zobotrebci. Z ostrim nožem nekajkrat prečno zarežemo po vrhnji plasti, solimo, popramo. Limono narežemo na rezine in jih razpolovimo. Zelenjavo stresemo v namaščen pekač, solimo, popramo, zalijemo z juho in na vrh položimo oradi. Obložimo z rezinami limone. Pečemo pol ure v pečici, ogreti na 200 stopinj. Pečeni oradi vzamemo iz pečice, obložimo s preostalim maslom in ponudimo.