Saša Einsiedler Odkrito.si

Rastejo otroci, pa tudi posel Saše Einsiedler

Lady Gaga Svet24.si

Je Lady Gaga zaradi njega pustila svojega ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

severina Svet24.si

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

Nasveti

Orada in brancin iz pečice

Po pustu je čas za post. Med postnimi jedmi pa gotovo prednjačijo ribe.

Avtor:

Marjana Ogorevc Žgalin

Značke:

Orada z zeliščnim maslom

Za 4 osebe

Priprava: 60 minut

Sestavine: 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, 1 bučka, 125 g mlade čebule, 1 glavica česna, 2 večji očiščeni oradi (vsaka po 500 g), 125 g zeliščnega masla, sol, poper, ½ bio limone, 150 ml zelenjavne čiste juhe, maščoba za pekač.

Priprava: Paprike in bučko očistimo ter narežemo na koščke. Tudi mlado čebulo očistimo in ji pristrižemo vrhnji zeleni del. Glavico česna razpolovimo. Oradi splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Polovico zeliščnega masla narežemo na rezine in tri ali štiri rezine vstavimo v oradi. Odprtino zapremo z zobotrebci. Z ostrim nožem nekajkrat prečno zarežemo po vrhnji plasti, solimo, popramo. Limono narežemo na rezine in jih razpolovimo. Zelenjavo stresemo v namaščen pekač, solimo, popramo, zalijemo z juho in na vrh položimo oradi. Obložimo z rezinami limone. Pečemo pol ure v pečici, ogreti na 200 stopinj. Pečeni oradi vzamemo iz pečice, obložimo s preostalim maslom in ponudimo.