Neda Ukraden Svet24.si

FOTO: Tako je Neda Ukraden v osmem desetletju ...

Princ Andrew Svet24.si

Kraljica ima le 24 ur, da se odloči, ali bo ...

igor zorcic pl Reporter.si

Janša je Zorčiču očital, da ga je on postavil ...

miš Svet24.si

Porast okužb s še eno virusno boleznijo, večina...

samomor tema_ThinkstockPhotos-526762455 Necenzurirano

Črna plat epidemije: 468 ljudi si je želelo ...

pentagon Odkrito.si

Čip ni mit: Pod kožo zaznava covid pred simptomi!

Saša Lendero Njena.si

Saša Lendero z optimizmom preganja temo

Nasveti

Mesne enolončnice

Krepke juhe z mesom

Avtor:

M.O.Ž.

Značke:

Fižol z mesom

Za 6 oseb

Priprava: 80 minut

Sestavine:1 čebula, 2 stroka česna, 2 vejici origana, 1 rdeč feferon, 1 konzerva (425 g) rdečega fižola, 1 konzerva (425 g) koruze, 2 žlici olivnega olja, 1 kg mletega govejega mesa, 2 žlički kajenskega popra, 2 žlički mlete kumine, 3 žlice paradižnikove mezge, 800 g pelatov, 250 ml goveje juhe, sol, lonček kisle smetane.

Priprava:Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Origano osmukamo, feferonu odstranimo semena in sesekljamo. Fižol in koruzo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo vodo. V loncu segrejemo olje ter popražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso in med stalnim mešanjem pražimo. Dodamo še feferon, kajenski poper, kumino, origano in mezgo. Pelate pretlačimo z vilicami ali pa jih preprosto ukašimo. Dodamo mesu in zalijemo z juho. Kuhljamo eno uro na nizkem ognju in pogosto premešamo. Deset minut pred koncem kuhanja dodamo fižol in koruzo. Solimo, popramo, izboljšamo s kislo smetano.