rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Ana_Bar_091 Svet24.si

Jasna Kuljaj povedala, kakšna bo njena prihodnost

marjan ogorevc Petisvet.si

Marjan Ogorevc: Človek lažje najde smisel ...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

camila s krono Svet24.si

Camilla bo kraljica, ker je tak zakon!

lado 7 Njena.si

Andrej Škufca razkril spol in ime otroka

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar bo spet mamica

Nasveti

Podarim ti srce

Najžlahtnejše čustvo prihaja prav od tam, zato si domišljamo, da je torta v obliki srca najslajši izraz ljubezni.

Avtor:

M.O.Ž.

Značke:

Priprava: 40 minut

Čas pečenja: 30 minut

Čas za ohlajanje: 6 ur

Sestavine za tortni model v obliki srca, s snemljivim robom:

Za biskvit: 4 beljaki, 5 rumenjakov, 100 g drobno mletega sladkorja, 2 žlički vaniljevega sladkorja, 1 ščepec soli, 50 g moke, 50 g škroba.

Za nadev: 7 lističev želatine, 700 g sladke smetane, 1 bio limona, 600 g skute, 150 g sladkorja, 1 jajce, 1 ščepec soli.

Za okras: 600 g mešanega svežega jagodičevja, sveža meta.

Priprava: Dno tortnega model obložimo s papirjem za peko. Beljake skupaj s tretjino sladkorja stepemo v sneg. Rumenjakom dodamo vaniljin sladkor ter jih s preostalim sladkorjem in soljo kremasto stepemo. Vmešamo sneg. Moki dodamo škrob in jo presejemo v jajčno zmes. Previdno premešamo in vlijemo v tortni model. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, od 25 do 30 minut. Pečen in že ohlajen biskvit zvrnemo iz modela in odstranimo papir za peko. Biskvit narežemo na tri plasti, čeprav bomo potrebovali le dve. Preostalo plast lahko prihranimo za kdaj drugič. Eni plasti biskvita  odrežemo centimeter roba, da biskvit lažje položimo na vrh torte. Želatino namočimo v hladni vodi. Smetano stepemo. Prihranimo je 100 g za okrasitev torte. Limoni naribamo lupino ter jo zmešamo s skuto, sladkorjem, jajcem in soljo v nadev. Želatino ožmemo in ji dodamo 4 žlice nadeva, potem vse vmešamo v nadev. Dodamo še stepeno smetano in po želji nekaj limoninega soka. V tortni model položimo večji biskvit in ga prelijemo s polovico nadeva. Poravnamo in nanj položimo drugo plast biskvita. Prelijemo s preostalim nadevom in torto za 6 ur postavimo na hladno. Potem odstranimo rob pekača ter na torto zložimo sadje in lističe mete. Prihranjeno smetano nabrizgamo v kupčkih med sadeže.