madelaine petsch Odkrito.si

Madelaine Petsch: Mučili so jo napadi panike

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 25. avgusta

brezčasna ljubezen Svet24.si

7 vrst ljubezni, ki jih je zaznamovala večnost

poplave, vuzenica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Sobotna neurja: zalite hiše, toča...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Voditeljica Ljubezni po domače: "Po snemanjih ...

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Nasveti

Ženskam čokolado, moškim kos mesa

Ljubezen gre skozi želodec, katera hrana pa seže do srca? Mojmir Šiftar, mladi vodja kuhinje v restavraciji Evergreen (Kaval group) na Smledniku, pozna odgovor.

Šestindvajsetletni kuhar je prepričan, da so barve in privlačnost sestavin na krožniku najpomembnejše za jedca, ki ga želimo osvojiti s hrano. »Seveda si lahko pomagamo tudi z afrodiziaki, kot so tartufi, oreščki, ostrige in čokolada, a ni nujno. Dobro pa je, da uporabimo 'tople' začimbe, kot so cimet, muškatni orešček, čili, ki ogrejejo in razburkajo kri.« Kadar želimo s pripravo obroka narediti poseben vtis, na primer svojega dragega ali drago presenetiti z romantično večerjo za valentinovo, pa se je dobro izogniti nekaterim živilom. »Organi, kot je na primer srce, in drobovina pač ne vzbujajo kakšnega posebnega teka,« pove Mojmir Šiftar, ki je svoje dekle sicer spoznal v kuhinji, a pravi, da jo je osvojil s povsem drugimi aduti.

In katera je najhitrejša pot od krožnika do srca? »Za moške dober kos mesa, na primer stejk, za ženske pa nedvomno čokolada.«

Pa so dobri kuharji dobri ljubimci? »Naj bi bili!« med smehom pritrdi mladi kuhar, ki se mu obeta bleščeča prihodnost v njegovem poklicu in nas bo v prihodnje zagotovo še navduševal s svojimi kreacijami.  

Več v reviji Zarja št. 6, 5. 2. 2019.