kris Svet24.si

FOTO: »Tako sem pridno čakal na kliniki, ko so ...

vino Dobra karma

22 jasnih mislih, ki pa jih razumejo le redki

cisterna, viadukt malence Svet24.si

VIDEO: Tako je s corso trčil v tovornjak, ki je ...

avstrijska vojska, vojaški pes Svet24.si

Pri pesjakih v vojašnici našli truplo vojaka, ...

monika krt Dobra karma

Naša čutila so nam v pogubo ali v veselje

ljfw 2 Njena.si

Kaj ustvarjata Lara komar in Tadej Pišek?

bratje klobasa Njena.si

To je starejši brat dvojčkov Klobasa

Nasveti

Lepotni izdelki, ki jih ne potrebujemo

Kozmetična industrija nas nenehno prepričuje, da potrebujemo nove in nove izdelke. Nekateri izmed njih pa so popolnoma nepotrebni.

Avtor:

(jk)

Značke:

Ocenjujejo, da povprečna ženska dnevno uporabi šestnajst kozmetičnih izdelkov. Če se vam zdi ta številka pretirana, pomislite, kaj vse ste uporabile danes, od šampona do šminke, vključno s kremami in dezodoranti. Kljub tej gori kozmetičnih pripomočkov nas industrija prepričuje, da potrebujemo nove, ki nas bodo naredili še lepše. Nekaj izmed njih je popolnoma nepotrebnih in se jim lahko izognemo.

Pena za britje za ženske

Pena za britje je bila dolgo rezervirana za moške. Potem smo dobili peno za britje, prirejeno za ženske. Ta je sicer povsem enaka moški, razlikujeta se le v vonju in embalaži. Ter seveda v ceni. Če se vam vonj ne zdi tako pomemben, ženske pene za britje ne potrebujete, saj bo nalogo enako dobro opravil tudi gel za tuširanje ali navadno trdo milo.

Krema za vrat

Koža na vatu je tanka in nežna, zato potrebuje redno hidratacijo. Toda prav nobene potrebe ni, da si kupite posebno kremo, ki jih ponujajo v drogerijah. Vratu bo dobro dela tudi navadna dnevna krema za obraz.

Krema za dekolte

Podobno kot krema za vrat je tudi krema za dekolte nepotreben nakup, saj je po sestavi pogosto identična kremi za telo, le pakirana je v manjšo embalažno in zato dražja. Zato namesto posebne kreme za dekolte uporabimo dobro vlažilno kremo za telo.

Pršilo za obraz

V oglasih nas prepričujejo, da si moramo obraz čez dan večkrat popršiti s sprejem, ki naj bi dodatno navlažil kožo. A dermatologi menijo, da večkratno pršenje obraza povzroči ravno nasprotno: voda iz kože izhlapeva skupaj z vodo iz pršila, tako da je koža na koncu še bolj suha. Pršila, ki nimajo takega učinka, vsebujejo poleg vode še druge vlažilne sestavine in so zato izjemno draga. Enak učinek boste dosegli z dobro vlažilno kremo.

Robčki za vpijanje maščobe na obrazu

Morebiti so v lepši škatli, toda robčki, ki jih oglašujejo kot pripomoček za odstranjevanje odvečne maščobe z obraza, niso nič drugega kot navadni papirni robčki, a zaradi namembnosti precej dražji.

Maska za stopala

Tako kot maska za obraz naj bi maska za stopala navlažila in obnovila kožo stopal ter spočila utrjene noge. Toda popolnoma enak učinek dosežete s toplo vodo in navadno vlažilno kremo. Seveda pa za precej nižjo ceno.

Šampon proti staranju las

Po vzoru krem proti staranju nam ponujajo tudi šampon proti staranju las. Na žalost je malo verjetno, da bi tak šampon zmanjšal količino sivih las, saj so sivi lasje že odmrli lasje. Za prožnost las je prav enako dober navaden šampon, ki mu dodamo balzam. Občasno lasem privoščimo še doma narejeno oblogo za lase.

Pršila za zaščito las pred vročino

Sušenje in ravnanje škodujeta lasem. Toda zaradi vsakodnevne uporabe ravnalnika za lase ne potrebujemo posebnega prišila. Ravnalnik obvaruje lase pred izparevanjem vlage s silikonom, tega pa vsebujejo tudi pršila za oblikovanje las, ki jih popolnoma enako zaščitijo pred toploto kot posebna pršila.

Lak za končni sijaj nohtov

Sijaj laka za nohte ni odvisen od končnega sloja posebnega laka za sijaj, temveč od kakovosti laka. Zato namesto dodatnega, posebnega laka raje kupite boljši lak za nohte.