vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

Katarina Venturini Svet24.si

Jezi se le na določene ljudi

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

kraljica elizabeta, velika britanija, združeno kraljestvo, zastava Svet24.si

Kaj se bo zgodilo, ko bo umrla britanska kraljica ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Nasveti

Hitra domača predpraznična manikira

Če se nam tik pred odhodom na slovesen dogodek zazdi, da bi se lakirani nohti dobro podali izbrani obleki, si jih lahko uredite doma.

Avtor:

(jk)

Značke:

Kopel za nohte

Kožica okoli nohtov je občutljiva, zato jo moramo pripraviti na manikiro. V skodeli pripravimo toplo kopel z nekaj kapljicami poljubnega rastlinskega olja. Vanjo potopimo prstne konice za nekaj minut, nato roke obrišemo in z leseno palčko potisnemo obnohtno kožico nazaj. Ne strizimo je, kajti bolj ko strižemo tanko kožico ob nohtu, bolj raste. Potem napojimo vato z odstranjevalcem laka in si z njo očistimo preostanek olja s površine nohtov.

Oblikovanje

Nohte odstrižemo s škarjami ali s ščipalnikom – kakor nam je ljubše in smo bolj vajeni. Najlepša dolžina nohtov je nekaj milimetrov čez vrh prstnih konic. Lok, ki ga odrežemo, naj ustreza obliki bele nohtne lunice v korenu nohta. Na koncu zgladimo rob nohta s pilico – če uporabimo mineralno ali stekleno, lahko pilimo v obe smeri, ne da bi poškodovali noht, saj so zrnca na njiju zelo fina.

Podlaga

Nohti imajo kljub redni negi ali predhodni negovalni kopeli rahlo hrapavo povrhnjico, čeprav morda ni videti tako. To se lahko odrazi na laku, zato s prvim nanosom predvsem zgladimo noht. Podlaga naj bo prozorna in tanka.

Lakiranje

Vedeti je treba, da bolj ko je barva laka za nohte intenzivna, natančnejši mora biti nanos. Začnimo na sredi nohta, nato pa nanos širimo proti robu. Barva bo močnejša, če bomo lak nanesli dvakrat. Za zelo bleščeč učinek pa lahko uporabimo poseben prekrivni lak z gelom, imenovan top-coat. Če imamo lomljive in krhke nohte, se odločimo raje za lak iz naravnih sestavin, ki ne vsebuje kemikalij in je narejen na vodni osnovi. Tak lak nohte hkrati neguje in polepša. (jk)