ANNA_PAYNICH Odkrito.si

Zaradi Pop TV-jevega šova ostala brez službe

meghan markle_avstralija_vojvodinja sussekška Svet24.si

FOTO: To so prva darila za otroka princa Harryja ...

kri 1 Petisvet.si

Kri v sanjah: strjena kaže na bolezen, črna pa ...

vzgoja otroci starši Svet24.si

Izvršbe zaradi neplačanih kosil v osnovnih šolah

rowan atkinson Svet24.si

Mr. Bean se je poslovil

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

Blaž Setnikar Njena.si

Reka ljubezni: Takšen je bil Jan kot najstnik

Nasveti

Naravno hujšanje z luno

Ritem rastoče in padajoče lune se odraža na našem počutju in telesu. Ta vpliv je včasih negativen, a ponujajo se tudi pozitivni vidiki.

Avtor:

J.K.

Značke:

Najopaznejši in tudi najbolj znan vpliv lune na naš planet se kaže kot bibavica. Prav zaradi luninega magnetizma imamo plimo in oseko. In ker je človek – kar 75 odstotkov našega telesa – sestavljen predvsem iz vode, ni nobenega dvoma, da luna zelo vpliva tudi na nas, ljudi. Najmočneje se ti vplivi kažejo v presnovi, zato je pomembno, kako se med luninimi menami prehranjujemo. Čas je, da se nehamo pritoževati čez luno, češ da nam krati spanec ali povzroča glavobol – raje jo spremenimo v svojo zaveznico. Dajmo ji priložnost, da postane naš zanesljivi partner na poti k boljšemu počutju.

Rekli smo že, da luna vpliva predvsem na presnovo. To pomeni, da je lahko naša koristna pomočnica, kadar hujšamo. Po eni strani lahko z njo hujšanje postane učinkovitejše, po drugi pa lahko kakšno pregrešno dobroto pojemo čisto brez slabe vesti, saj ne bo učinkovala na kazalec na tehtnici, če je le luna temu naklonjena. Čas je, da svoj jedilnik prilagodimo luninim menam.

Več v Zarji št. 16, 17.4.2018