ivana kovac 2 Odkrito.si

Ivana odvisna od mamil, zdaj z ljubko hčerkico

Cotswolds Svet24.si

Vsa resnica o njunem zakonskem življenju

samorog 2 Petisvet

Samorogi so ob nas, a ne kličite jih, kadar ...

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

moja bos Njena.si

Tragičen konec serije Moja boš, oboževalci ...

Nasveti

Artičoke s česnovim nadevo

Avtor:

S.M.

Značke:

Za 4 osebe

Priprava: 15 minut

Kuhanje: 30 minut

Sestavine:4 artičoke, 200 ml jušne osnove ali vode, 50 g krušnih drobtin, 2 stroka česna, žlička soli, šopek svežega peteršilja in timijana, 1 limona; za posip:50 g krušnih

drobtin, 50 g trdega naribanega sira, tri žlice oljčnega olja.

Priprava:Artičoke očistimo ter jim odstranimo trše zunanje liste, odrežemo vrh ostrih listov in pecelj. Glavice namočimo v skledi z vodo in limoninim sokom, da ne potemnijo. Pripravimo nadev iz mešanice nasekljanega česna in peteršilja ter drobtinic. Liste artičok razmaknemo in mednje z žličko dodamo nadev. Nato artičoke naložimo v posodo in prilijemo jušno osnovo. Kuhamo jih 30 minut na zmernem ognju v pokriti posodi. Preden jih postrežemo kot toplo predjed ali prilogo, jih potresemo z mešanico krušnih drobtin, sira in oljčnega olja. Za 10 minut jih damo v vročopečico, da se na površini naredi skorjica.

Več v Zarji št. 15, 10.4. 2018