ivana kovac 2 Odkrito.si

Ivana odvisna od mamil, zdaj z ljubko hčerkico

Cotswolds Svet24.si

Vsa resnica o njunem zakonskem življenju

samorog 2 Petisvet

Samorogi so ob nas, a ne kličite jih, kadar ...

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

moja bos Njena.si

Tragičen konec serije Moja boš, oboževalci ...

Nasveti

Danska dieta s prgiščem živil

Avtor:

(jk)

Značke:

Dieta, ki za svojo uspešnost ne potrebuje ničesar, kar je zunaj nas samih, prihaja iz Danske. Izkušnja njene avtorice Suzy Wengel, ki je na ta način shujšala kar 40 kg, dokazuje, da je vse dobesedno v naših lastnih rokah. V skoraj pozabljeni besedi in tudi skoraj pozabljeni količini – v prgišču.

Skrivnost je – kot se tako pogosto izkaže na mnogih področjih – zmeraj skrita le v nas samih. Dieta, ki temelji na štirih prgiščih hrane, se prav zaradi svoje preprostosti čisto brez težav vključuje v naš običajni vsakdanjik. Jemo lahko, kar želimo, poleg tega dieta od nas ne zahteva nobenega preračunavanja kalorij. Prgišče tega, ščepec onega, vse je pravzaprav v naših lastnih rokah …

Vzemimo hujšanje v svoje roke

Da, to je treba razumeti kar dobesedno. Vsa skrivnost je v tem, da naše običajne tri dnevne obroke odmerimo s prgišči hrane: vsak obrok sestavljajo štiri prgišča sestavin in nekaj maščobe. Jemo lahko karkoli, le količino pač odmerimo kar z rokami. Osnovni princip te diete je torej zelo preprost, ni pa rigiden, saj si sem in tja smemo privoščiti tudi košček čokolade ali peciva.

Za lažjo uporabo smo v receptih navedli količine tako v prgiščih kot v teži, da si bo predvsem na začetku lažje predstavljali, koliko je pravzaprav naše prgišče. Sčasoma bomo občutek za mero zagotovo povsem dobro razvili. 

Več v Zarji št. 15, 10.4. 2018