ivana kovac 2 Odkrito.si

Ivana odvisna od mamil, zdaj z ljubko hčerkico

Cotswolds Svet24.si

Vsa resnica o njunem zakonskem življenju

samorog 2 Petisvet

Samorogi so ob nas, a ne kličite jih, kadar ...

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

moja bos Njena.si

Tragičen konec serije Moja boš, oboževalci ...

Nasveti

Sveže dišavnice, slastne jedi

Avtor:

K.K.

Značke:

Še nekaj časa bo treba počakati, da bodo na vrtnih gredicah rasle sveže dišavnice. Ker pa si po dolgi zimi še kako želimo zelenih vitaminov, si pomagamo drugače: dišavnice gojimo kar na okenski polici ter jih sproti in izdatno dodajamo jedem. Hrana bo bogata z okusi in vitamini, zima pa bo kmalu samo še spomin.

Bulgur z grahom in dišavnimi zelišči

Za 4 osebe

Priprava: 5 minut

Kuhanje: 15 minut

Sestavine:200 g bulgurja * 175 g zamrznjenega graha; * za preliv in dodatek: 6 žlic oljčnega olja * 1 strok česna * sok 1 limone * pest na grobo sesekljanih začimbnih zelišč ( meta, peteršilj, drobnjak) * pest rukole.

Priprava:V osoljenem kropu kuhamo bulgur približno 15 minut (oziroma toliko časa, da je kuhan). Zadnje 3 minute kuhanja dodamo tudi zamrznjen grah. Medtem pripravimo preliv: zmešamo strti česen, olje, limonin sok, sol in poper. Bulgur in grah odcedimo ter nekoliko ohladimo. Primešamo sesekljane dišavne zeli in oprano, narezano rukolo. Prelijemo s česnovim solatnim prelivom, premešamo in postrežemo za prilogo k lahkim mesnim jedem, kot so na primer piščančji zrezki na žaru.

Več v Zarji št. 14, 3.4. 2018