meditacija Dobra karma

Dobimo, kar si zaželimo - z močjo misli in ...

šamanka Svet24.si

Medijka in šamanka pravi, da bo po koroni bo ...

milan kucan bobo Reporter.si

Zaton Milana Kučana: kaj je ostalo od vpliva ...

milan krek Svet24.si

Krek o "bistveno nižjih številkah" in možnosti ...

20200525-01006354 Necenzurirano

Lahko Slovenija preživi še leto in pol Janše?

Blaž Švab 2 Njena.si

Blaž Švab televizije ne gleda

04-tele-jutranjaptica-ep11-12 Njena.si

Ali Can Yaman res ljubi to lepo italijansko ...

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Nasveti

Ščitnica v zimskem snu?

Zakaj pozimi ščitnica slabše deluje?

Avtor:

Sanja Lončar

Značke:

Že nekaj let imam težave s ščitnico. Lani mi je uspelo z več naravne hrane, več počitka in notranjega miru ter z dodajanjem nekaterih hranil v obliki  prehranskih dopolnil prvič doseči normalne vrednosti. Zdravnica se je strinjala, da zdravila niso več potrebna. Zmaga! Ta zima je za moj okus preveč siva in se mi pozna tudi na počutju. Ker me je zanimalo, kako gre moji ščitnici, sem šla samoplačniško opravit teste in ti spet kažejo, da je ščitnica »zaspala«. Mogoče delam kaj narobe? Uživam veliko zelenjave, pripravljam si zelene smutije ..., res pa je, da sem zaradi vremena več v zaprtih prostorih, in priznam, da pozimi bolj prija škrobna in sladka hrana. Ne morem si pomagati. Tudi kakšno kavo več potrebujem, da ostanem budna in zbrana. Je to razlog za slabše delovanje ščitnice?  Čez nekaj mesecev bom imela redni pregled in bi jo res rada »naravnala«, da bo delovala tako, kot vem, da lahko. Zato bom zelo hvaležna za vsak nasvet.

Olga iz Logatca

Upočasnjena oziroma slabše delujoča ščitnica je težava, s katero se srečuje vse več ljudi. Ker gre za žlezo, ki ureja domala celoten metabolizem, njeno slabše delovanje avtomatično pomeni tudi nenehen občutek utrujenosti, meglo v glavi, nezmožnost koncentracije, odebeljen jezik, upočasnjeno presnovo, ki ji sledi tudi pogosta anemija, motnje v prebavi (zaprtost ali driska) in splošen občutek, da je »baterija prazna« ... 

O tem, kaj vse lahko oslabi delovanje ščitnice in kako jo naravno uravnate, si lahko preberete v priročniku Uravnajte ščitnico, ki ga je mogoče prelistati tudi na shop.zazdravje.net

Celoten odgovor in več o ščitnici pa si preberite v tekoči številki revije Zarja, ki je izšla 13. marca 2018