IMG-3874 Odkrito.si

Kdo je njen skriti ljubimec?!

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 15. novembra

smrt1montazaJaka Koren Petisvet.si

Trije pogledi na smrt

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

Dragan Kojić Keba in Severina Svet24.si

Severinin tast razkril družinske skrivnosti

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

To je ostalo od hiše Miley Cyrus

Aneta Andollini (1) Njena.si

Aneta razkrila, zakaj je v resnici ranila Zdenko

Nasveti

Ljubezen je najpomembnejša sestavina

Izbiramo najboljše prehranske bloge v Sloveniji.

Avtor:

Žana Kapetanović

Značke:

Nominiranci bodo prvič predstavljeni na odprtem odru 4. Festivala celostnega zdravja v soboto in nedeljo v Cankarjevem domu v Ljubljani. Na stojnici projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko prevzamete glasovnice ali glasujete neposredno tukaj: GLASOVNICA SKUPAJ ZA ZDRAVJE

Rok za oddajo glasov je 28. februar.

Najprej ju je združila strast do elektronske glasbe in plesnih zabav. Tjaša in Blaž sta se spoznala na plesišču. Skupna potovanja in prežurane noči sta ponavadi nadgrajevala z uživanjem v kulinariki. Onadva kuhata in v tem neizmerno uživata.

Ali je ljubezen najpomembnejša sestavina vajinih kulinaričnih stvaritev?
Da, ljubezen je ena izmed ključnih sestavin v najinem ustvarjanju, a tudi brez humorja in komunikacije ne gre.

Kako je, če sta v kuhinji dva? Včasih prekipi čez rob vajinega piskra?
Nikoli si nisva v napoto, saj sva se naučila plesati v kulinaričnem ritmu, ki ustreza obema. Brez skrbi, da včasih kaj vročega pljuskne iz brbotajočega piskra, a to hitro pobriševa in kuhava naprej.

Jasno je, kaj magistrica inženirka prehrane počne v kuhinji, ni pa jasno, kaj med lonci in pekači počne tridesetletnik, ki je končal geotehnologijo in rudarstvo, razdaja pa se na področju računalništva?
Sam sebe prepričuje, da ustvarja kulinarične mojstrovine, medtem pa se spopada z goro posode, ki jo Tjaša tako rada stlači v korito. Skrbi za red in čistočo in pa da so stvari sesekljane, kot je treba.

Ali sta v kuhinji tiha in uigrana ali glasna in zmedena?
Oboje – sva uigrana, pa vseeno zganjava vsesplošen kaos. Za »šporgetom« sva v svojem elementu in se vedno ogromno dogaja.

Kaj vaju je prej povezalo, ljubezen do kuhe ali ljubezen do elektronske glasbe in plesnih zabav?
Spoznala sva se na plesišču med bezljanjem po ritmu hard techna in ne med žvečenjem mesnega sira v menzi.

Med kuhanjem odmeva glasba? Kakšna?
Začuda si ob kuhi redko privoščiva glasbeno spremljavo, kadar pa si jo, so to z »oldies goldies« iz 90.

Načrti v povezavi z blogom oziroma s kulinariko?
Še naprej nameravava v enaki obliki na blog lepiti fotografije, podnje pa nametati cele kupe črk. Nekajkrat sva že pomočila prste v izdelavo videovsebin, pripravljava pa se na malo konkretnejši skok na glavo. Že nekaj časa se tudi prikrito spogledujeva z izdajo knjige.

Odzivi? 
Odziv sledilcev je pošteno pozitiven, zaradi poplave sporočil, vprašanj, pohval in prošenj za pomoč pri kulinarični katastrofi pa vsake toliko odpreva kar center za pomoč uporabnikom. Najin recept za pridobivanje in ohranjanje sledilcev so najini recepti.

Kako se rojevajo novi recepti?
Verjetno je nekaj narobe s Tjašinim kulinaričnim možganskim centrom, saj se nikoli ne umiri. Že najmanjši dražljaj iz okolice lahko sproži nov recept. Vsake toliko ji tudi Blaž vrže kost, ki jo pregloda in zapakira v novo kulinarično izmišljotino.

Ali sta si razdelila področja dela?
Tjaša je kreativni guru, ki si zamisli jed v celoti, od sestavin do stiliranja jedi. Vsake toliko v svoje kreacije celo vključi kako Blaževo idejo in mu s tem polepša cel teden. Ko je jed nared, si fotoaparat podajava iz rok v roke, dobljene fotografije pa uredi in jih skupaj s spremnim besedilom na ogled postavi Blaž.

Več v Zarji št. 6, 6. 2. 2018.