ana dolinar Odkrito.si

Ani Dolinar zaradi zapletov prekinili nosečnost

mešalec1 Svet24.si

Bodo nove hiše Slovencev ostale prazne in ...

intuicija 1 Petisvet

5 nujnih opozoril, da nekaj ni ...

glarus Svet24.si

FOTO: Pirati so jih presenetili s kalašnikovi

roman abramovič Svet24.si

Blamaža: zdaj znano, zakaj se Abramovič ni smel ...

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Kako je bila Helena Blagne videti v resnici?

Nasveti

Vsi odtenki vijolične

Če želite biti modni, se morate letos ne le odeti v vijolično, temveč tudi opremiti stanovanje z dodatki v tej barvi.

Avtor:

(mh)

Značke:

Vsako leto Barvni inštitut Pantone izbere barvo leta. Ta takoj postane prevladujoča tako v modni industriji kot notranji opremi. Lani je bila to svetlo zelena, letos pa je vijolična, natančneje pantone 18-3838 ultra violet. Zanjo so se odločili, ker menijo, da je navdihujoča. Vijolična je sicer barva misticizma, skrivnosti kozmosa, kompleksnosti, konteplativne duhovnosti in meditacije. Izraža individualnost, a tudi čustvenost. Je barva umetnosti, nekomformnosti, enkratnosti in premikanja mej znanega. Menda naj bi njena izbira za barvo leta napovedovala novo dobo. Toda kako jo vnesti v domovanje, če vam ni do tega, da bi steno ali celo sobo prepleskali z njo?

Uporabite jo za poudarek

Vijolična je dovolj močna, da bo v prostoru opazna, tudi če bo prisotna le v podrobnostih. Nekaj blazin, retro preproga, vijolične vaze, tudi le cvetlice ali majhen ametist na okenski polici so dovolj za popestritev domovanja s trendovsko barvo. Naslednji korak je lahko z barvo ali, še bolje, s tapeto poudarjena stena.

Omilite jo z drugimi barvami

Če se vam zdi »ultra violet« kljub vsemu premočna, jo lahko zmehčate v kombinacijah iz iste barvne družine: z lila, škrlatno, barvo sivke ali modro. Skupaj z belo sicer zažari v polnem sijaju, a izgubi svojo temačnost. Odsvetujejo pa kombinacije z rdečo, saj bi popolnoma prevzele prostor.

Spremenite jo v temo

Če pa ste ljubitelj vijolične barve, je najbolje, da sprejmete izziv in se podate v njene mistične globine. Narekuje močan, orientalski, dekadenten, a hkrati romantičen slog, odet v super močne v kombinacije z zlato, usnjem, temnim lesom. To je lahko secesija, maroški slog ali pa boho šik. V vsakem primeru bo vijolična zasijala v svoji polni duhovni luči.