ana dolinar Odkrito.si

Ani Dolinar zaradi zapletov prekinili nosečnost

mešalec1 Svet24.si

Bodo nove hiše Slovencev ostale prazne in ...

intuicija 1 Petisvet

5 nujnih opozoril, da nekaj ni ...

glarus Svet24.si

FOTO: Pirati so jih presenetili s kalašnikovi

meghan markle stara Svet24.si

Tako bo osivela in se zgubala Meghan Markle

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Kako je bila Helena Blagne videti v resnici?

Nasveti

Lahka zimska kosila

Avtor:

(sm)

Značke:

Losos s koromačem in cvetačo

Za 4 osebe:

Priprava: 10 minut

Kuhanje: 20 minut

Sestavine: 4 lososovi fileji (od 100 do 150 g, 1 glava cvetače, 2 gomolja sladkega janeža, oljčno olje, 1 limona, sol, poper, nekaj vejic svežih zelišč, mešanica suhih zelišč za posip.

Priprava: Glavo cvetače splaknemo z vodo, odcedimo in narežemo na rezine, ki jih tri minute kuhamo v slanem kropu le toliko, da se nekoliko zmehčajo, a še vedno ostanejo čvrste. V ponvi jih na hitro popražimo na oljčnem olju, potresemo s suhimi zelišči in preložimo na krožnik. Janeževe gomolje prerežemo na polovico, nato jih naribamo ali narežemo na zelo tanke rezine ter pokapljamo z limoninim sokom in oljem. Lososove fileje splaknemo z vodo in s kuhinjsko krpo osušimo, nato pa v ponvi na oljčnem olju zapečemo z obeh strani. Vse sestavine blago solimo in popramo. Jed na krožniku pokapljamo z oljčnim oljem in limoninim sokom.