ana dolinar Odkrito.si

Ani Dolinar zaradi zapletov prekinili nosečnost

mešalec1 Svet24.si

Bodo nove hiše Slovencev ostale prazne in ...

intuicija 1 Petisvet

5 nujnih opozoril, da nekaj ni ...

glarus Svet24.si

FOTO: Pirati so jih presenetili s kalašnikovi

roman abramovič Svet24.si

Blamaža: zdaj znano, zakaj se Abramovič ni smel ...

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Kako je bila Helena Blagne videti v resnici?

Nasveti

Slastni silvestrovski prigrizki

Avtor:

Katja Kmet

Značke:

Ruska solata

Za 8 oseb

Priprava: 70 minut

Kuhanje: 15 minut

Sestavine: 300 g posebne salame ali šunke * 450 g krompirja * 430 g vloženega graha * 430 g korenja * 5 kislih kumaric * 5 jajc * sol * poper *1 dl majoneze (domače ali kupljene) * svež peteršilj za okrasitev.

Priprava: Krompir olupimo, umijemo in narežemo na majhne kockice. Korenje olupimo in narežemo na enako velike kockice kot krompir. Odcedimo grah. Kumarice narežemo na kockice. Čebulo umijemo in sesekljamo. Narezan krompir damo v kozico s toliko hladne vode, da je pokrit. Vodo osolimo, kozico pa pristavimo in skuhamo krompir do mehkega, a ne toliko, da bi se razkuhal. Kockice naj ostanejo nekoliko čvrste. V drugo kozico damo korenje s toliko osoljene vode, da je pokrito. Pristavimo in skuhamo, kar traja približno 10 minut. Jajca damo v kozico s hladno vodo, pristavimo jih in skuhamo v trdo. Ko voda zavre, jih pustimo na šibkem ognju še 8 minut, nato jih odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo, da se ohladijo, nato pa jih olupimo. Odcedimo krompir in korenje, stresemo v skledo ter dodamo grah. Tudi posebno salamo ali šunko narežemo na kockice in dodamo sestavinam v skledi. Narežemo in dodamo v trdo kuhana jajca. V manjši skledi zmešamo majonezo, poper in po okusu tudi malo soli. Sestavinam v skledi primešamo majonezo, nato pa skledo pokrijemo in postavimo za najmanj 1 uro v hladilnik. Naložimo jo v manjše skodelice ali v široke kozarce, okrasimo s peteršiljevimi listki in postavimo na mizo.ž

Več v Zarji št. 52, 27.12.2017