ana dolinar Odkrito.si

Ani Dolinar zaradi zapletov prekinili nosečnost

mešalec1 Svet24.si

Bodo nove hiše Slovencev ostale prazne in ...

Apokaliptična Petisvet

Nostradamus videl, kaj nas čaka

Glarus Svet24.si

Znano, kakšno funkcijo je na ladji imel ...

loser kamnolom Svet24.si

Maja je porabila "zlate palice" iz kamnoloma

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Kako je bila Helena Blagne videti v resnici?

Nasveti

Pite in bureki za vsak dan

Burek si lahko privoščimo za hiter prigrizek, lahko pa ga pripravimo, spečemo in z užitkom pojemo tudi doma.

Avtor:

K.K.

Značke:

Belokranjska sirova povitica

Za 8 oseb Priprava: 50 minut

Pečenje: 40 minut

Sestavine: testo: 500 g moke * 3 dl mlačne vode * 1 jajce * 3 žlice olja * ščep soli; * za nadev: 500 g skute * 2 žlici sladkorja * 150 g zmehčanega masla * 2 jajci * 4 žlice goste kisle smetane * ščep soli.

Priprava: Iz sestavin zamesimo gladko, voljno testo, ga oblikujemo v hlebček, premažemo z oljem in pustimo v pokriti skledi počivati 30 minut. Medtem pripravimo nadev: zmešamo sestavine (skuto, sladkor, maslo, jajci, smetano in malo soli) in pustimo, da počakajo. Na večjem pomokanem prtu razvaljamo testo v pravokotno obliko in ga nato preko hrbtov rok na tanko (5 mm) razvlečemo. Na testo namažemo enakomerno plast nadeva. Zvijemo v zavitek, zavitek pa položimo na pomaščen (ali s papirjem za peko prekrit) pekač v obliki polža. Premažemo z maslom in pečemo v vroči pečici pri 180 stopinjah 40 minut. Ponudimo še toplo.

Več v Zarji št. 49, 5.12.2017