ljudje duše Dobra karma

Z ljudmi, ki si jih želite v svojem življenju, ...

Radio 1, denis avdić show Svet24.si

VIDEO: Kaj se dogaja z Miho Deželakom?

jankovic makarovic bobo Reporter.si

Dom Jankovićevih privilegirancev: ljubljanski ...

koronavirus, epidemija, pandemija Svet24.si

Nadaljevanje ugodnega trenda: Delež pozitivnih ...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Minister Cigler-Kralj denar za ranljive dal ...

Goca Tržan in Raša Odkrito.si

Goca Tržan: "Zame je bil otrok"

severina Njena.si

Severina oboževalko razveselila z najlepšo obleko

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Nasveti

Vrela voda proti plevelu

Avtor:

S.E.

Značke:

Najdemo jo v vsakem domu, ni draga, pa se vseeno premalokrat spomnimo nanjo, ko iščemo učinkovito čistilno sredstvo – to je vrela voda. Z njeno pomočjo lahko na primer iz tkanine preženemo madeže od jagodičevja. Oblačilo najprej obrnemo na nepravo stran. Najbolje je, da umazani del oblačila z elastiko napnemo na posodo ali skledo, nato pa čezenj zlivamo vrelo vodo, dokler madež ne izgine. Vrela voda odstranjuje tudi obloge iz odtokov, zato je priporočljivo v odtoke sem ter tja zliti krop. Z vrelo vodo očistimo tako mikrovalovno pečico kot tla, naj gre za parket, linolej ali keramične ploščice. Tudi v boju proti plevelu si lahko pomagamo kar z vodo, ki smo jo zavreli in zlili po neželenih rastlinah, ki poganjajo med tlakovci, razpokami v asfaltu, ob robovih hiš in ograj ... Le z nekaj previdnosti, sicer pa brez posebnega truda in predvsem brez kemikalij se jih bomo znebili.