FINAL_fullsize_klemenslakonja_04012021_1025 1 Dobra karma

Klemen Slakonja o prelomnicah in življenju: ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za torek, 2. marca

borut pahor bobo (2) Reporter.si

Janša Pahorju ni pustil niti videza, da počne ...

šola, odpiranje, covid, koronavirus Svet24.si

Potrjeno: predstavniki ministrstva s šolniki o ...

DR_1 Necenzurirano

Dokument: okuženi kirurg šel delat s simptomi

neisha Odkrito.si

Neisha razkrila, kako izgleda nastop pod masko

kerem-bürsin Njena.si

Huda nesreča zvezdnika serije Ko potrka ljubezen

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Mnenja

Kaj jim pa moremo?!

Avtor:

Sonja Grizila

Značke:

»Drage dijakinje in dijaki, z žalostjo ugotavljam, da smo vas pustili na cedilu. Mi odrasli, ki stalno ponavljamo, kako računamo na vas. Kako na mladih svet stoji. Kako ste mladi prihodnost. Kako naj vendarle jutri računamo na vas, če pa danes vi ne morete računati na nas? Zato sem danes tukaj. Stojim vam ob strani in izkazujem globoko spoštovanje za vaš pogum. Da se v teh čudnih časih borite za svoje pravice do šolanja. Do znanja. Do enakopravnosti. Do mladosti. Ali me je strah, ker sem danes tukaj in javno govorim? Da, priznam, da me je. Saj vidim in slišim, kaj se zgodi z vsakim, ki si upa naglas povedati karkoli kritičnega o ukrepih ali o vladi. Vendar druge možnosti enostavno nimam. Izbirala sem lahko med tem, da me je strah ali da me je sram. Če ne bi bila danes tukaj z vami, bi me bilo sram, da sem vas tudi sama izdala. Da sem ostala tiho,« je prejšnji teden dijakom, ki so protestirali na mariborskem Trgu svobode, spregovorila znanstvenica in univerzitetna profesorica doc. dr. Emilija Stojmenova Duh.

Imela je prav. Policisti so jo popisali, pa tudi nekatere dijake. Jih čaka najmanj 400 evrov kazni ali tudi še kaj več? Šikaniranje, sodišče? Medtem je minister Počivalšek v Prlekiji v gostilni, ki so z vladnim odlokom zaprte, sestankoval z več ljudmi, kot je dovoljeno, in »pil vodo«, kot se je izgovarjal. Čeprav je prikapljalo na dan, da je bila tisto pojedina, ob kakršnih se voda ne pije, da se je slišalo celo glasbo in da je šlo v bistvu za žur. Po dveh dneh se je minister opravičil v slogu »nič nisem naredil narobe, ampak se vseeno opravičujem, ker je morda šlo za napačen vtis«. Ni rekel »kaj nam pa morete«, ampak razumeti je bilo tako.

Tudi minister Hojs pravi, da ni napravil nič narobe, ker je hotel z mamo brez opravljenega testa na covid na Hrvaško, pa so ga zavrnili. Že to, kako je sploh prišel do tja, je sumljivo, saj je vozil čez številne občinske meje. Ampak v Kopru je pred kratkim kupil parcelo, nas je prepričeval z zaslonov, vse ustrezne papirje je imel s seboj. Na TV so pokazali kos zamočvirjenega travnika. Nisem vedela, da se lahko začasno prijaviš na parcelo in potem od tam potuješ naprej. Kot nisem vedela, da lahko s poslovnimi partnerji najameš gostilno. Ampak Hojs se niti opravičil ni. Kaj mi pa morete? Se bo pa vsekakor pozanimal, kateri policist, ki je nedvomno udbovec, je obvestil medije o pustolovščini na meji.

Več v reviji Zarja Jana, št. 716.2. 2021