FINAL_fullsize_klemenslakonja_04012021_1025 1 Dobra karma

Klemen Slakonja o prelomnicah in življenju: ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za torek, 2. marca

borut pahor bobo (2) Reporter.si

Janša Pahorju ni pustil niti videza, da počne ...

šola, odpiranje, covid, koronavirus Svet24.si

Potrjeno: predstavniki ministrstva s šolniki o ...

DR_1 Necenzurirano

Dokument: okuženi kirurg šel delat s simptomi

neisha Odkrito.si

Neisha razkrila, kako izgleda nastop pod masko

kerem-bürsin Njena.si

Huda nesreča zvezdnika serije Ko potrka ljubezen

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Mnenja

Srbi cepijo tudi hrvaške umetnike

Avtor:

Alenka Sivka

Značke:

Hrvaško pisateljico in kolumnistko nadvse ostrega peresa Vedrano Rudan je poklicala prijateljica iz Srbije in jo povabila, naj se kot umetnica, katere predstavo igrajo v Beogradu, in avtorica mnogih knjig, objavljenih v Srbiji, pride cepit proti koroni k njim, saj ima v Srbiji do tega vso pravico. Vedrana najprej ni mogla verjeti, da bi Balkan ponujal in imel na voljo toliko cepiva, da vabi na cepljenje še državljane Evrope, a po neprespani noči in nekaj telefonskih klicih se je odločila, da se z možem odpeljeta v Beograd. V Srbiji se lahko cepi, kdor se želi, prednost imajo starejši, zdravniki, vojaki, policisti, novinarji in umetniki. Zakaj umetniki? »Ker je umetnost hrana za dušo,« je izvedela Vedrana.

Doslej so cepili že štiristo tisoč ljudi, Srbi pa lahko celo izbirajo med različnimi cepivi – kitajskim, ruskim, Pfizerjevim ... Vedrana se je odločila za kitajsko cepivo, saj je genetik Miroslav Radman izjavil, da verjame v stara cepiva.

Z možem sta se po cepljenju na sejmišču, kjer so cepili na stotine ljudi, odpravila na kavo v kavarno na Knez Mihaljovi, prvo po dolgem, dolgem času. »V Srbiji ni nič višje število mrtvih zaradi tega, ker se kava pije tam, kjer bi se morala piti,« ugotavlja Vedrana. Šla sta na slikarsko razstavo Vlahe Bukovca, tam so število ljudi nadzorovali, in neskončno uživala.

Vedrana razmišlja, kako Srbiji očitajo, da sedi na več stolih, da jemlje cepivo od Kitajcev, Rusov, vseh. A Hrvaška, pravi, »ne sedi na nobenem stolu, ampak na riti in čaka milost svojih gospodarjev. In te dni je jasno, da zaman.«

Čez tri tedne bosta šla po nov odmerek cepiva, spet bosta svobodno pila kavico z neznanci ali prijatelji. »Če bom doživela drugo cepljenje, bom snela masko, poljubila vnuka in mu rekla, eto, to je nonin beograjski poljub.«

Saj res, je naša država povabila koga od naših umetnikov na prednostno cepljenje?

Zarja Jana, št. 69.2. 2021