hujsanjepo40 vodilna Dobra karma

Bi radi shujšali? Z dieto je težko, s temi triki...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za torek, 2. marca

borut pahor bobo (2) Reporter.si

Janša Pahorju ni pustil niti videza, da počne ...

šola, odpiranje, covid, koronavirus Svet24.si

Potrjeno: predstavniki ministrstva s šolniki o ...

DR_1 Necenzurirano

Dokument: okuženi kirurg šel delat s simptomi

neisha Odkrito.si

Neisha razkrila, kako izgleda nastop pod masko

kerem-bürsin Njena.si

Huda nesreča zvezdnika serije Ko potrka ljubezen

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Mnenja

Politiki danes in jutri

Avtor:

Majda Juvan

Značke:


Nedelja. Kot strela z jasnega. Tiskovna konferenca predsednika vlade. Že napoved je delovala zlovešče. Bo odstopil, se nam bliža komet? Prav res, širjenje negotovosti našemu predsedniku leži. Nekdo, ki bi mu iskreno hotel dobro, bi mu moral take javne nastope toplo odsvetovati. Pač ni rojen za motiviranje naroda in širjenje pozitivne energije.

Tudi to pot se samemu sebi ni izneveril. Gospod »vse v enem« je v dveh minutah izničil vsakršen obet normalnosti. Nekako tako … po treh dneh upanja – približno tako dolgo se je epidemija uradno umirjala – je oznanil prihod novega seva. Najkasneje v sredo bomo po potrebi ukrepe zaostrili, morda pa že kar v ponedeljek, je rekel. In spet je ljudstvo, ki se je veselilo, da bodo otroci po treh mesecih končno le šli v šolo, obnemelo. Očitno nas ima naš predsednik take najrajši. V krču, brezvoljne, prestrašene, obupane.

Je pa minister za zdravstvo, šolstvo, pravosodje, infrastrukturo in kaj jaz vem za kaj še vse, skratka Janez Janša, vendarle zagotovil, da bodo otroci po tem, ko so njim in staršem najrazličnejši ministri to obljubljali že od začetka januarja, šli v šolo. Novemu sevu navkljub. In navkljub dejstvu, da njegova otroka z delom od doma sicer nimata prav nobenih težav. Da se pač ve.  

A potem se je začelo. Samo nekaj ur pozneje, na seji državnega zbora, je, medtem ko je 20 tisoč učiteljev že stalo v vrstah za hitre teste, Janša takole mimogrede navrgel, da ne ve, ali bodo otroci naslednji dan res lahko šli v šolo. Položaj se slabša. Zvečer, nekaj ur pred začetkom pouka, olajšanje. Pouk bo. Dokler bo.

Juhu … a samo nekaj ur. Že v torek popoldne se je izkazalo, da se nekaj pokrajin iz rdeče spet seli v črno. 

Več v reviji Zarja Jana, št. 51.2. 2021