hujsanjepo40 vodilna Dobra karma

Bi radi shujšali? Z dieto je težko, s temi triki...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za torek, 2. marca

borut pahor bobo (2) Reporter.si

Janša Pahorju ni pustil niti videza, da počne ...

šola, odpiranje, covid, koronavirus Svet24.si

Potrjeno: predstavniki ministrstva s šolniki o ...

DR_1 Necenzurirano

Dokument: okuženi kirurg šel delat s simptomi

jelena-karleuša Odkrito.si

Karleušeni oboževalci v transu

kerem-bürsin Njena.si

Huda nesreča zvezdnika serije Ko potrka ljubezen

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Mnenja

Obiski so najboljši čistilni servis

Avtor:

Sonja Grizila

Značke:

Včasih smo se prijateljice in sodelavke pri kavi pogovarjale o zelo nevarni temi – kako ima katera doma počiščeno in pospravljeno. Bi recimo lahko v tistem trenutku vstale, se napokale v avto in obiskale domove vseh? In bi bilo tam vse kot v apoteki? Ene so se hvalisale, da vsekakor. Doma je vse na mestu, pometeno, posesano, postelje preoblečene, no, morda bi se dalo kakšno reči o zavesah, ki niso bile že nekaj tednov oprane. Nekaj tednov, me je zmeraj presunilo, moje visijo na oknih že kakšno leto pa jim še zmeraj nič ne manjka. Nihče si vanje ne briše čevljev ali umazanih rok, kadimo tudi ne.

Skratka, pri takšnih pogovorih sem bila zmeraj skrbno tiho in v mislih obnavljala vse prostore v naši hiši. Včasih so bili v agregatnem stanju bombnega napada, če pa se je debata o pospravljenih stanovanjih odvijala tik po čistilni generalki, je bilo malo bolje. Nikakor pa ne bi mogla trditi, da je na kuhinjski mizi samo šopek rož, da se tla svetijo, da na kavču ni posvaljkanih odej in časopisov in da se iz omare ne bo sesul kup perila, če kdo slučajno preveč ognjevito odpre vrata. Če prav pomislim, se moji in pridruženi družinski člani v podobi koruzniškega zeta in snahe v zelo čistem in pospravljenem ambientu ne počutijo prav nič domače. Tako sterilno je, godrnjajo. In po čistilih zaudarja. Pa tudi ničesar ne najdejo, kadar je vse pospravljeno. Sumim sicer, da je njihov brezbrižni odnos do reda in čistoče posledica mojih nerganj, češ da sta metla in cunja na razpolago vsem, če jim ni kaj prav, naj torej kar pospravljajo. Koruzniška snaha mi je celo prinesla članek iz neke angleške strokovne revije, kjer zatrjujejo, da je nenehno pospravljanje čista izguba časa pa tudi vzrok za različne duševne motnje in številne alergije. Kar seveda verjamem, raje se podim naokoli s kolesom, kot pa brišem prah.  

Ampak zadnjič je začela babica nekaj pokašljevati in poklicali smo zdravnika, ko je slišal njeno letnico rojstva, se je takoj strinjal, da pride na obisk. Ozrla sem se naokoli, in kar sem videla, mi ni bilo všeč. Kuhinjska vrata lahko zapremo, da se ne bo videlo opustošenje, ki je ostalo po kosilu. Babičina soba je še kar v redu, le olupke od pomaranč in banan, štiri skodelice za čaj in kup posmrkljanih robčkov je treba  odstraniti. In posesati piškotne drobtine. 

Več v reviji Zarja Jana, št. 4261. 2021