ineza sotler 2 Dobra karma

V svoji bitki z rakom znana Slovenka vidi pekel in...

Duško Tošić, Jelena Karleuša Svet24.si

Karleušin mož z ljubico beži iz Srbije

jankovic makarovic bobo Reporter.si

Dom Jankovićevih privilegirancev: ljubljanski ...

andrej-baković Svet24.si

Andrej iz Ljubljane je covid-19 izkusil na lastni ...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Minister Cigler-Kralj denar za ranljive dal ...

kasandra Njena.si

Javila se je izginula hrvaška pevka Kasandra

ugodno-oddam-sina Njena.si

Ugodno oddam sina: Nova TV komentirala burne ...

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Mnenja

Pa recimo še kakšno o abortusu

Avtor:

Sonja Grizila

Značke:

Za režiserja in igralce ne vem, sem si pa zelo dobro vtisnila v spomin vsebino ameriškega filma, ki lepo ponazarja hinavski odnos do splava. Prileten (in premožen) vdovec se poroči s precej mlajšo žensko, vnaprej ji pove, da otrok noče, ker je za kaj takšnega prestar. Zgodi se, da skoraj hkrati zanosita žena in komaj 16-letna hči. Hči otroka noče, žena ga hoče. Oče hoče hčeri preprečiti splav, ker je to greh, od žene pa ga zahteva (ker ona pa najbrž lahko konča v peklu). Konča se z enim splavom in enim rojstvom, kar ugibajte, kaj je naredila mačeha in kaj pastorka.

Pa recimo še kakšno o abortusu, imam namreč občutek, da se bomo v letu, ko naj bi v parlamentarno razpravo spravili zakon o evtanaziji, veliko pogovarjali tudi o tem. Nasprotniki evtanazije, kamor spadajo zdravniška društva in stranke, ki so blizu Cerkvi, namreč (vsaj nekateri med njimi) enačijo evtanazijo z abortusom, ali drugače povedano – ene ubijajo na začetku, druge pa na koncu življenja. Ugledni onkolog dr. Matjaž Zwitter, ki je sodeloval na nedavni okrogli mizi o evtanaziji, je takšno mnenje zavrnil, on ni za prepoved splava, ampak … Ampak bi uvedel obvezno svetovanje za ženske, ki hočejo narediti abortus, in jih poučiti o marsičem, pa tudi poskusiti prepričati, da bi rodile in dale otroka v posvojitev. V Sloveniji čaka na otroka več kot 500 neplodnih parov, za posvojitev pa jih je na voljo le 15 …

Preprosta matematika, bi lahko rekli, ki pa se ne izide. 

Več v reviji Zarja Jana št. 1, 7. 1. 2020