erika znidarsic 1 Dobra karma

'Pri denarju ni čustev,' trdi voditeljica, ki je ...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 9. julija

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

Aleksandra Pivec Svet24.si

Vodstvo Desusa je grozilo predsednici ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Mnenja

Slovenka leta

Slovenka leta je tu zato, da vzame pod okrilje žensko izjemnost, odločnost, prodornost, družbeno angažiranost pa tudi toplino, srčnost, iskrenost, zanos in pogum.

Avtor:

Marija Šelek

Značke:

Vse leto se trudimo, da bi odkrivali zgodbe, za katere bi morali slišati, ter predstavljamo pomembne ljudi za njimi. Mnoge med njimi so ženske, ki jih v uredništvu imenujemo ženske tedna. Lahko bi jih zopet poimenovali Slovenke tedna in jih uvrstili na dolg seznam kandidatk za Slovenko leta. Da, to lahko letos znova storimo. Tudi Slovenka leta se je namreč vrnila k nam, čeprav se nam zdi, da ni nikoli zares odšla. Le nekaj časa smo jo naslavljali drugače.

Čutimo pa, da so vse, ženske in Slovenke, naše – pa še tiste, ki smo jih na tej dolgoletni poti osvetljevanja prezrli. Je že tako, da so ženske, ki premikajo gore za doseganje visoko zastavljenih ciljev, za doseganje tistega, kar je prav  – skoraj brez izjeme skromne. Je to lastnost slovenskih prvakinj?

Drage bralke in cenjeni bralci, nastopil je čas v letu, ko nikar ne bodite skromni še vi. Prosimo vas, da se ozrete okoli sebe, se ob kavi pogovorite s prijatelji in sosedi ter nas zasujete s predlogi žensk, ki so vas to leto najbolj navdušile. Morda vas katera od njih osuplja že leta, pa glas o njej nikakor ne prodre do nas.

Slovenka leta je tu zato, da vzame pod okrilje žensko izjemnost, odločnost, prodornost, družbeno angažiranost pa tudi toplino, srčnost, iskrenost, zanos in pogum.

Vsakega vašega predloga s kratko utemeljitvijo se bomo razveselili – po navadni pošti na naslov: Revija Zarja-Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana – Polje ali po elektronski pošti na naslov: zarja@media24.si.

Na plan z navdihujočimi ženskami, ki spreminjajo svet na bolje!

Vaše uredništvo

Objavljeno v reviji Zarja Jana, št. 42, 15. 10. 2019