čistilka, hišna pomočnica Svet24.si

Diplomata sta hišno pomočnico silila v orgije, ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

Severina Kojić Svet24.si

Severina zaradi klevetanja ovadila svoje sosede

poker, spletni Svet24.si

Slovenskemu pokerašu nočejo izplačati 227 ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

adrijana lucija in tanja Njena.si

Tekmovalke Kmetije postale žrtve spolnega ...

martina miki tanja Njena.si

Miki Šarac očaral z mladostnim videzom

Mnenja

Ni previsoka socialka, plača za trdo in pošteno delo je prenizka!

Avtor:

/

Značke:

Poklicala me je prijateljica in spraševala po mnenju v zvezi z dodatkom za delovno aktivnost, kako gledam na to kot mama samohranilka s tremi otroki. Žal ji nisem mogla odgovoriti, ker tega dodatka nisem nikoli videla, pa sem že 24. leto delovno aktivna mati trenutno trem osnovnošolcem. Trdo delam kot negovalka v domu, skrbim za starejše in onemogle na njihovem domu ter za to delo prejemam mnogo hvaležnosti, pohval in lepih, iskrivih vtisov, pa vendar se na mojem računu na plačilni dan znajde 730 evrov z vsemi dodatki in malico. Da ne bo pomote, tudi celodnevna in redna vikend dežurstva so zajeta v tem.

In moj zvedavi duh mi drug dan ni dal miru, zato sem poklicala na okrajni CSD in jih povprašala, kje in kako dobiti dodatek za delovno aktivnost, pa se je gospod na drugi strani takoj odzval in povedal, da je tega res malo in da to dobim oziroma mi pripada, ko grem z zavoda za zaposlovanje v delovno organizacijo oziroma po domače, ko se zaposlim. Super, sem rekla, poglejte mi za nazaj podatke in kje mi je pripadalo, da si uredim. Prosila sem ga, da mi napiše na meil, a je gospod kaj hitro povedal, da tega pa ne sme, naj si sama malo poguglam, saj vse piše. In da si je zapisal številko ter me bo poklical nazaj (do danes me še ni).

Kar ti delaj za tak denar! In jaz, nesrečnica, sem res šla pobarat strica Googla, veste, tam pa šok. V prvih nekaj objavah sem zasledila, da to, kar je rekel stric na CSD, ne drži, in kar je še huje, človek lahko s tremi otroki in sam za vse brez službe dobi nekaj več kot 900 evrov!!!  

Pa kaj, zaboga, jaz delam za 730??? V trenutku se mi je posvetilo in razumela sem prijetno sosedo, s kristalom Swarovski na zobku, ki si je prišla včasih sposodit kak evro in vedno vrnila, res je bila poštena, zmeraj mi je pojasnila, da bom dobila vrnjeno, ko bo dobila socialko, in punca se je tega tudi držala. Saj ni bilo veliko, kakih pet evrov, pa vendar sem jo nekega dne ob podobni priliki povabila, naj pride k nam delat, saj primanjkuje kadra in bo takoj sprejeta. Urno mi je zabrusila z iskrico v zobeh: »Kar ti delaj za tak denar.«