opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

klyie jenner Svet24.si

Kylie bo prodala večinski delež svojega ...

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

Mnenja

V stresu zaradi dirke za zdravjem

Ste včeraj popili vsaj dva litra vode, pojedli pet kosov sadja in zelenjave, prehodili 10.000 korakov, meditirali 15 minut ter globoko dihali po vsakem razburjenju? Niste?! Vas prav nič ne skrbi za vaše zdravje?

Avtor:

Biba Jamnik Vidic

Značke:

Ko po družabnih omrežjih prebiram zapise novodobnih gurujev – običajno gre za ljudi, ki so spremenili življenje in so zdaj samo še srečni, suhi, lepi, oblečeni po zadnji modi in za nameček ultra zdravi –, me mine vse veselje.

Vsakdo ima seveda množice vernikov, ki jim brezpogojno verjamejo. Eni poskušajo čim več športati, in to ob nemogočih jutranjih ali večernih urah, drugi po internetu in trgovinah besno iščejo prehranska dopolnila, ki jim požrejo večino prihrankov, tretji kupujejo zgolj zdravo hrano in v nemogoč urnik tlačijo še čas za kuhanje. Ko se jim časovno ali finančno to ne izide, ob čemer za nameček ne zmorejo pozitivno razmišljati, jih napade panika. To pa za zdravje sploh ni dobro! Vdih-izdih, vdih-izdih …, srce tolče vedno hitreje. Kaj pa ena čisto majhna čokoladica iz službenega avtomata? Ta vedno pomaga. Tek do avtomata in  hitrostno odvijanje čokolade. Globok izdih ob užitku, potem pa … čista groza: sladkor, aditivi, maščobe, večkrat nasičene. Srce spet divje tolče.

Več v Zarji št. 4, 21. 1., 2019.