rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Ana_Bar_091 Svet24.si

Jasna Kuljaj povedala, kakšna bo njena prihodnost

marjan ogorevc Petisvet.si

Marjan Ogorevc: Človek lažje najde smisel ...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

camila s krono Svet24.si

Camilla bo kraljica, ker je tak zakon!

bql barcelona Najstnica.si

BQL izdala novo pesem

lado 7 Njena.si

Andrej Škufca razkril spol in ime otroka

Mnenja

V stresu zaradi dirke za zdravjem

Ste včeraj popili vsaj dva litra vode, pojedli pet kosov sadja in zelenjave, prehodili 10.000 korakov, meditirali 15 minut ter globoko dihali po vsakem razburjenju? Niste?! Vas prav nič ne skrbi za vaše zdravje?

Avtor:

Biba Jamnik Vidic

Značke:

Ko po družabnih omrežjih prebiram zapise novodobnih gurujev – običajno gre za ljudi, ki so spremenili življenje in so zdaj samo še srečni, suhi, lepi, oblečeni po zadnji modi in za nameček ultra zdravi –, me mine vse veselje.

Vsakdo ima seveda množice vernikov, ki jim brezpogojno verjamejo. Eni poskušajo čim več športati, in to ob nemogočih jutranjih ali večernih urah, drugi po internetu in trgovinah besno iščejo prehranska dopolnila, ki jim požrejo večino prihrankov, tretji kupujejo zgolj zdravo hrano in v nemogoč urnik tlačijo še čas za kuhanje. Ko se jim časovno ali finančno to ne izide, ob čemer za nameček ne zmorejo pozitivno razmišljati, jih napade panika. To pa za zdravje sploh ni dobro! Vdih-izdih, vdih-izdih …, srce tolče vedno hitreje. Kaj pa ena čisto majhna čokoladica iz službenega avtomata? Ta vedno pomaga. Tek do avtomata in  hitrostno odvijanje čokolade. Globok izdih ob užitku, potem pa … čista groza: sladkor, aditivi, maščobe, večkrat nasičene. Srce spet divje tolče.

Več v Zarji št. 4, 21. 1., 2019.