IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Mnenja

Danci večerjajo ob svečah

Zunaj je scalo in naša družina je začela nevarno gnezditi, kar pomeni, da ni imel nihče kakšnega posebnega zmenka kje zunaj, neodložljivega dela v službi, nujne športne rekreacije ali kaj podobno pomembnega.

Avtor:

Sonja Grizila

Značke:

Ne, vsi so čepeli doma, brskali po hladilniku, pogledovali na štedilnik, ali se tam kaj omamnega kuha, zraven pa so se neustavljivo prepirali o tem, kdo nikakor ne bi smel biti župan. Najbrž ni treba posebej omenjati, da smo imeli v mislih vsak svoje ime. Le do tega, kdo pa bi si morda vendarle zaslužil to čast, nekako nismo prišli. Negativna selekcija, sem pripomnila. Morda pa bi poskušali preživeti brez župana ali županje, sem vzdihnila. Kako to mislim, so se zadrli name. Tako, da bi iz petih svetnikov, ki bodo dobili največ glasov, sestavili nekakšno predsedstvo. Kot smo jih imeli v Jugi. A jim je kaj manjkalo?

Po meni se je usul plaz nespodobnih psovk, babica se recimo ni mogla odločiti, ali sem komunajzarka ali fašistka, zato sem pobegnila v kuhinjo in prižgala vse štiri grelne plošče. Ta preklemanska svojat ne bo nikamor šla, čeprav je petek zvečer, najlaže se je torej znebim, če jo nahranim s čim bolj lepljivo hrano, da ne bodo mogli med večerjo preveč govoriti. Koliko jih sploh je? Poleg nas štirih še bodoči zet in snaha, pa še dva prijatelja, ne vem zagotovo, čigava, in babičin najnovejši oboževalec. Mešala sem torej solato in kuhala špagete in zraven brala brala zanimivo knjigo o Dancih in njihovem lovu za srečo, ki je pravzaprav niti ne potrebujejo veliko, ker so itak kar naprej srečni. Celo svoj inštitut za raziskovanje sreče da imajo. Med drugim priporočajo, da družine večerjajo ob svečah. Ob tisti topli mehki svetlobi postanemo nekako prvinski, zasanjani, spravljivi, razneženi … in podobna jajca. Pri priči sem zvlekla na kup vse sveče, ki jih imamo pri hiši, nekatere celo prav prijetno dišijo, in jih razpostavila po mizi pa tudi okrog nje. Da bodo ja čim bolj razneženi in da bo mir.

Več v Zarji št. 45, 6. 11. 2018.