odpuscanje Dobra karma

Teže karme se lahko rešimo, dejanje pa je zelo ...

fakin Svet24.si

Nekdanji zdravstveni minister Samo Fakin: "Uvedimo...

UV-franc pouksic-pl Reporter.si

Bodo župani spet lahko poslanci? Pripravlja se ...

kos patria Svet24.si

Strokovnjak, v katerem vidijo operativca globoke ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

križevniška-ulica Odkrito.si

Vandali na Križevniški

barara Njena.si

Ljubezen po domače: Barbara pokazala nosečniški...

Ljudje

Šest stvari o Melaniji

Donald Trump je leta 1987 (s soavtorjem) izdal avtobiografijo The Art of the Deal (Umetnost dogovora) – to vam povemo samo zato, da boste bolje razumeli, s čim se poigrava naslov nove knjige o Melaniji, ki jo je pravkar izdala novinarka (in Pulitzerjeva nagrajenka) Mary Jordan, poimenovala jo je The Art of Her Deal. Da Donald in Melanija spita v ločenih spalnicah (in da se on v svojo ponoči zaklepa), smo vedeli že prej, a knjiga razkriva tudi nekaj novih stvari o verjetno najslavnejši Slovenki ta hip, ki so jo nekje poimenovali »Greta Garbo Vzhodnega krila«. Zdaj na primer vemo, da se Melaniji ni dobro zameriti.

Avtor:

Jelka Sežun

Značke:

-          Zakaj Melanija ni hotela v Washington

Trumpa so inavgurirali januarja 2017, Melanija pa se še več mesecev za tem ni hotela preseliti v Belo hišo, uradno zato, da bi njun sin Barron v New Yorku dokončal šolsko leto. A to ni bil edini (in najbrž tudi ne glavni) razlog, trdi Mary Jordan – pravi razlog je bil ta, da je Melanija znova odprla pogajanja o predporočnem sporazumu. Vemo, da so bila pogajanja dolga, a uspešna (in da je njeno varovanje državo stalo 125.000 dolarjev na dan), ne vemo pa natanko, kaj si je izborila. Viri pravijo, da je Melanija »odlična pogajalka« in da ji ni šlo zgolj za več denarja (čeprav je menda dobila tudi tega), borila se je tudi za to, da bi oče Barrona pri delitvi premoženja obravnaval enako kot najstarejše tri otroke (ki jih ima z Ivano Trump). »Nekdo, ki je vedel za ta pogajanja, je pripomnil, da ima Barron tudi slovensko državljanstvo, kar je še posebej ugodno, če bi kdaj hotel sodelovati pri kakšnem Trumpovem poslu v Evropi. Melanija je hotela – in tudi dosegla – opcije zanj.«

-          Na spletu je težko najti golo Melanijo.

Ne zato, ker se ne bi pred objektivom nikoli slekla, še malo ne, v svoji manekenski karieri je pogosto pozirala v kopalkah, v spodnjem perilu, pa tudi čisto brez vsega (če odštejemo salonarje z zelo visoko peto), vendar boste te fotografije na spletu težko našli. Leta 2016 so se sicer pojavile fotografije, ki jih je Melanija dvajset let poprej, leta 1996, posnela za francosko revijo Max, toda večina drugih fotografij je s spleta čudežno izginila. Ni povsem jasno, kako se je čarovnija zgodila, vemo pa, da znani pogosto najamejo »varuhe ugleda« (reputation managers), ki poskrbijo, da sporni zapisi ali fotografije izginejo s spleta, vemo pa tudi to, da so več fotografom, ki so v preteklosti posneli pomanjkljivo oblečeno Slovenko, za katero ni tedaj še nihče slutil, da bo nekoč prva dama ZDA, Trumpovi ljudje zabičali, da teh fotografij ne smejo objaviti ali prodati.

-          Donald ne mara svojega tasta

Melanijin oče Viktor Knavs je od zeta le štiri leta starejši, kadar nosita rdečo kravato in modro obleko, sta si kar precej podobna, se zdi nekaterim, vendar pa nista prijatelja, daleč od tega, trdi avtorica in navaja pričo, ki se spominja prepira, ki je izbruhnil, ko je Viktorjeva žena Amalija v kupu odsluženih Donaldovih oblačil našla rdečo kapo in si jo je potem Viktor nadel med partijo golfa. Izkazalo se je, da je s tem prekršil nenapisano pravilo, da je edini, ki sme nositi rdečo kapo, Donald sam, ker tako v množici izstopa. Ko je torej ameriški predsednik na igrišču zagledal tasta z rdečo kapo, je ponorel in zahteval, naj jo sname ali odide, TAKOJ! Besni Viktor je odšel in se potem v hiši razburjal. Amalija ga je mirila, Melanija je bila pa tiho.

Več v reviji Zarja Jana št. 25, 23.6.2020