prijateljici Dobra karma

Po teh 12 znakih v svojem prijatelju prepoznate ...

koronavirus, švedska, stockholm Svet24.si

Švedski zdravstveni organi grozijo z zaprtjem ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Šarec je kot Kitajci. Vse je ...

aleksandra pivec, boštjan kozole Svet24.si

Kmetijska ministrica poziva Slovenke in Slovence ...

20200316-00995931 Necenzurirano

Madžari bi se vrnili na drugi tir

Baba Vanga Odkrito.si

Razkrito: Baba Vanga napovedala muslimansko ...

Ana Praznik Njena.si

Šok: Delovna akcija se poslavlja z malih ekranov

Ljudje

»Prepričan sem, da bomo to speljali!«

Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je bil pomirjujoča pojava na tiskovnih konferencah, z mirnostjo in hladnokrvnostjo je vzbujal zaupanje in vero v srečen konec. Potem pa ga na tiskovkah nenadoma ni bilo več. In smo šli preverjat, zakaj je izginil.

Avtor:

Jelka Sežun

Značke:

Je to najhujša kriza, v kateri ste kdaj sodelovali, ali je bila kakšna hujša, na primer žled?

Jaz ne bi rekel kriza, nimam rad tega izraza, veste. Ampak ja, mislim, da je to hujše kot žled. Gre tudi za zdravje in življenje ljudi, čeprav je šlo za to seveda tudi takrat, ampak ne tako zelo.

Se je to, da je na mestu evropskega komisarja za krizno upravljanje domač človek, Janez Lenarčič, izkazalo za prednost ali to nima nobenega vpliva?

Mislim, da škodovati ne more. Koliko bo to prednost, pa ne vem. Seveda bomo včasih izkoristili tega gospoda, da nam bo kaj pomagal. Upam, da bo kakšna korist in ne škoda.

Tako rekoč sredi tekme se je zamenjala ekipa, zaradi menjave vlade ste začeli delati z novimi ljudmi. Se to kaj pozna, so kakšne razlike med staro in novo ekipo?

Težko bi sodil o tem, ampak mislim, da delamo dobro in da bomo to izpeljali. Sicer je res, da so oni v to padli nenadoma, ampak mislim, da stvari funkcionirajo. Če pozabimo na probleme pri nabavi zaščitnih sredstev, ki niso od danes, mislim, da gre, da delamo dobro.

Ljudje vas pogrešajo, naenkrat ste se nehali pojavljati na tiskovnih konferencah. Zakaj?

Ne vem, ali me pogrešajo, ampak odločili smo se, da bomo imeli glasnogovornika. Mislim, da je to v redu. Zdaj sta na tiskovnih konferencah uradni govorec in stroka, kar je razumljivo. Ko me bodo pa potrebovali, bom absolutno zraven. Gospod Kacin presodi, kdo, kdaj, zakaj ..., kakor je potrebno, in mislim, da je tako prav.

Ste po naravi optimist, ali vedno mislite, saj bo šlo, ali pa vas kdaj skrbi, kako bo?

Če ne bi bil optimist, tukaj ne bi imel kaj početi, vrgel bi puško v koruzo in bi bilo konec. Prepričan sem, da bomo to speljali. Upam, da z najmanjšimi žrtvami. Čisto prepričan sem, da bomo to speljali v dobro vseh nas.


Zarja Jana št. 12, 24.3.2020