panter Svet24.si

FOTO: Panter taval in vstopil v sobo 15-letnega ...

karma Svet24.si

Za svetovni uspeh so izvedeli po telefonu

uvodna nakupovanje Svet24.si

Nakup jesenske garderobe naj bo po nasvetu ...

prijave Svet24.si

Kdo ve, kam gledajo slovenski inšpektorji?

profimedia-0251964445 Odkrito.si

Kako nevarne so industrijsko predelane maščobe?

Luka Basi 1 AZPTD 1 Njena.si

Tudi mama Luke Basija je pevka

vatroslav tijan Njena.si

Ljubezen na vasi: Vatroslav utrpel hudo nesrečo!

Ljudje

"Naredila sva nove spomine!"

Življenje zna pisati bolj zanimive zgodbe od večine pisateljev, pogosto pa tudi veliko bolj bridke in surove. Zato so pravi zmagovalci tisti, ki se naučijo iz vsake kalvarije potegniti kar največ radosti in dobre volje. Med te življenjske zmagovalce nedvomno spadata tudi Bill in Anne Duncan, ki sta se avgusta po dvanajstih letih še enkrat poročila, čeprav se vmes nista ne ločila ne razšla.

Avtor:

Jure Aleksič

Značke:

Poročno prisego sta obnovila v družbi prijateljev in družine, in sicer na vrtu svojega doma v škotskem Aberdeenu – natanko tako kot pred dvanajstimi leti. Uporabila sta celo isto poročno glasbo. A za Billa je bilo vse skupaj tako novo, kot bi bilo prvič. Leta 2010 je namreč dokončno izbruhnila njegova demenca, in zdrs v zmedeno apatijo je bil v njegovem primeru še posebno hiter.

Odkar sta si vdrugo izmenjala prstane, poroča Anne, je njen novi/stari soprog v devetih nebesih. »Preveva ga neka povsem nova nežnost do mene. Od trenutka, ko sem sprejela njegovo snubitev, me obliva z objemi in poljubi. To je še posebno dragoceno, ker je njegova nežnost po zlovešči diagnozi zelo hitro povsem zbledela. Ko je bolezen napredovala, me sploh ni več doživljal kot žene. Bila sem njegova skrbnica – in tako se je tudi obnašal do mene. Lahko bi bila kdorkoli. Zato je še posebej čudovito, da po novem prav izžareva ljubezen do mene!«

Življenje je tako napisalo zgodbo o možu, ki je pozabil vse, celo imena svojih otrok – in se zato lahko povsem na sveže zaljubil v svojo ženo.

Mladoporočenca, poročena že 18 let. Vse se je začelo, ko sta lani obiskala prijateljevo poroko. Od tistega dne je Bill kar naenkrat postal ves nežen in ljubeč, Anne izkazoval drobne znake pozornosti in ji zaupal, da mu je res res res všeč. In da bi rad bil za vedno z njo. Njegove nežnosti so se iz dneva v dan stopnjevale, dokler ga ni nekega dne napol v šali vprašala: »Ampak Bill, kaj se vendar želiš poročiti z mano?« In iz Billovih prsi se je med kimanjem izvil velikanski vzdih olajšanja.

Pričakovala je, da bo pozabil. A naslednji dan jo je vprašal, kdaj se bosta poročila. In tudi naslednji dan. In dan za tem. Mož, ki je pozabil vse drugo, ni pozabil, da si s to žensko želi preživeti preostanek svojega življenja.

»Mladoporočenca« sta skupaj že celih osemnajst let. Spoznala sta se daljnega leta 2001, ko je bil Bill še poklicni čarovnik in je za svoje magične trike dobil vrsto lokalnih nagrad.

Stvarstvo ju je na njun drugi poročni dan blagoslovilo z resnično sijajnim vremenom. Prijatelji so paru pomagali pri svečani okrasitvi vrta in spekli poročno torto, Annina hči Andrea pa je nevesto prepričala, da za tako pomemben dan vsekakor potrebuje tudi novo poročno obleko. Ko so po usodnem Da! po občutjih povprašali Billa, je izjavil, da se počuti zelo čustveno. Eden od družinskih prijateljev je komentiral: »Očitno je, da mu je vse silno popravilo razpoloženje. Zdi se mi, da se po poroki počuti veliko bolj varnega kot prej, saj je bil v svoji bolezni pogosto zelo osamljen.«

Več v reviji Zarja/Jana št. 36, 3. 9. 2019.