vitke-ritke, upokojenke, mariborske

Migali smo z mariborskimi upokojenkami

Lahko si čemerno brundamo v brk »Težko je v naši domovini biti star«, lahko pa zažgolimo »Ljubim sonce«, kot to vsako jutro po zaključku vadbe, s katero udejanjajo hvaležnost za nov dan, za trenutek, ki je življenje, in za življenje, ki je le trenutek, storijo neuničljive mariborske upokojenke, zbrane v skupini Vitke ritke. Ki znajo enako kot dober švic ceniti pohano kuro, ki jo je pripravila prijateljica.

irena-orešnik-z-možem-dejanom

Irena Orešnik o boju za obstanek hribovskih kmetij

Veliko majhnih in srednjih kmetov pri nas hodi v službo, zato da lahko ohranjajo (večinoma) hribovske kmetije. Delo v strmih predelih je še posebej garaško in za to, da kmet pri 60 letih ne bo invalid, da bodo mladi še radi kmetovali, da bodo naši hribi lepo obdelani in podeželje poseljeno – je potrebna politična odločitev. Doslej se za hribovskega kmeta in s tem srednje velike kmetije nihče ni zares zavzel. Temu je pred slabim letom naredila konec Irena Orešnik s somišljeniki: ustanovili so Združenje hribovskih in gorskih kmetov Slovenije. Čeprav ob obilici dela »hribovci« nimajo časa za aktivizem, so zavoljo nujnih sprememb morali stopiti skupaj in postati glasni.

mama, otrok, šolar

Ob rob dnevu, ko so se otroci bali iti v šolo

Pretekle dni se je vsa Slovenija ukvarjala z eno samo temo – grožnjo s strelskim napadom na šolo. Šest besed v komentarju pod člankom je bilo dovolj, da so šole 10. aprila ponekod ostale tudi napol prazne, da so ravnatelji najeli varnostnike in zaklenili šolska vrata, policija okrepila patrulje v šolskih okoliših, starši pa so bili prisiljeni z otroki govoriti o grozotah, ki so se še včeraj zdele nepredstavljive. Je bilo vse to res potrebno?

Brez dlake

Prikaži več
Sanacija po poplavah