damjan damjanovic tina princes damjanovic 49 Odkrito.si

Tretja poroka! Nekdanji žirant na Pop TV se je ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. junija

jupiter_venus_mercury_leo Petisvet.si

Tedenski horoskop od 24. 6. do 30. 6. 2019

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

meghan markle 1 Svet24.si

Meghan Markle ima sovražnike tudi v svoji ...

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar končno pokazala nosečniški trebušček

tanja žagar miki šarac Njena.si

Se je Tanja Žagar poigrala z oboževalci?

Ljudje

Česa sva se naučili na sejmu erotike

Avtor:

Alenka Sivka

Značke:

Pogovarjati se z Jasno in Oriano v ljubljanskem lokalu je nadvse zabavna zadeva. Sploh, če se pogovarjaš o seksu. Že tako privlačni mladi znani Slovenki privlačita poglede vseh v lokalu, potem pa je tu še Jasna, ki ne zna govoriti tiho in diskretno, ampak glasno in natančno, pri čemer poudarja vsako besedo, da jo bom jaz lažje zapisala, kot pravi. Tako so prav vsi v lokalu slišali, o čem smo se pogovarjale. No, odšel ni nihče, tako da je moralo biti zanimivo.

Kaj sta počeli na sejmu Sloverotika?

Jasna: Oriana ga je povezovala že četrto leto ...

Oriana: Prej sem imela sovoditelja, a smo razmišljali, da bi bilo dobro, da dobim sovoditeljico, in strinjala sem se, da bi bila Jasna najboljša. Ker je simpatična, obvlada ironijo, zna se pogovarjati z argumenti, ne da bi izgubila dostojanstvo. In natančno takšna je bila.

Jasna: Torej je bila tvoja ideja, da me povabite na ta sejem?

Oriana: Ja, to je bila moja želja.

Jasna: To mi pa veliko pomeni. 

Jasna, ste imeli kaj pomislekov, preden ste sprejeli povabilo k vodenju erotičnega sejma?

Seveda sem se kot vsak normalen Slovenec najprej vprašala, kaj si bodo mislili ljudje. Oriano sem zaslišala glede organizacije, ali naju bodo poskušali vključevati v šove, ki znajo biti zelo eksplicitni. Iz nešteto prireditev, ki sem jih vodila, vem, da je za vsako norčijo vedno najbolj pri roki voditelj. No, če bi se to zgodilo zasebno, na moji dekliščini denimo, bi se mi zdelo prav zabavno, zakaj pa ne. A na odru bi lahko iz tega nastala fotografija, kak novinar bi zadevo napihnil – in če bi se kdaj odločila iti po poti našega kolega Marjana Šarca – bi mi takšna fotografija seveda lahko škodila. Zato sem vnaprej zaprosila za »nedotakljivost«. Organizator mi jo je zagotovil. Ker pa sem ravno pod vtisom razigrane osebnosti Freddija Mercurija in mantre, da na smrtni postelji ljudje običajno obžalujejo to, česar niso naredili, ne tega, kar so, sem strah, kaj bodo pa ljudje rekli, premagala in si rekla: Celje, prihajam! (smeh)

Ali Slovenci potrebujemo tak sejem?

Oriana: Mislim, da ga. Vsako leto ga doživljam kot sociološki fenomen. Opazujem publiko, ženske so tiste, ki sodelujejo in naredijo ta šov drugačen kot drugod po Evropi. Razmerje med obiskovalci je kar pol-pol, organizatorke so ženske, voditeljici sva ženski, ženske pridejo in se zabavajo. Pridejo tudi starejše gospe, torej je seks v Sloveniji nekaj običajnega.

Jasna: Jaz pa se vseeno sprašujem, kaj bi bilo, če bi ta sejem prirejali drugje v Sloveniji. Na primer na Dolenjskem. Tam ne bi bilo takšnega uspeha, saj smo Dolenjci, dokler kaj ne spijemo, precej melanholično zadržani. Ko prečkaš Trojane, pa je v zraku sproščenost, nekaj porednega, nagajivega. Kolikor sem imela izkušenj s Štajerci in Štajerkami, poslovno ali zasebno, so za dva odtenka bolj odtrgani kot preostali Slovenci. Zato je ta sejem lahko uspešen samo na Štajerskem. Ljubljanski namrgodeni obrazi se na takem sejmu ne bi znali sprostiti.

Oriana, česa ste se v štirih letih naučili o erotiki na tem sejmu?

Naučila sem se, da se spolni odnos ne dogaja samo tisti trenutek, ko se odvija tehnično, ampak že veliko prej. In to počnejo predvsem ženske. Jaz se učim od njih. Naučila sem se, da tudi če nimamo perfektnega telesa, če se zapeljivo giblješ, ženstveno in počasi, da moškega pripravljaš tudi s pogledi, gibi, božanjem ... s tem vso zadevo omehčaš in na koncu sledi eksplozija.

Jasna: Ti si pa direktno končala to misel. Bravo, Ori!

Oriana: Gre za energijo. Bolj smo me mehke in tople, bolje se tudi oni izražajo.

Ampak po navadi ženske čakamo, da bo moški kaj naredil.

Oriana: Moški pa te mora znati pogledati tako, da se počutiš zaželeno. In ko se tako počutiš ter vidiš, da se je nekaj začelo dogajati, lahko ženska začne svojo igro. Ker veš, da ti ne bo rekel ne. Prvi premik naredi moški s tem, da te poželjivo gleda.

Jasna, ki zadnje čase pleše ob drogu, morda misli drugače?

Jasna: Ja, že cele tri ure treninga so za mano (smeh). Zanimivo, kako je vse sovpadlo. Letos sem se odločila za tečaj plesa ob drogu in prav letos je prišlo povabilo na sejem. Morda sem doslej erotiko doživljala drugače, morda malo bolj po moško, falusno. A z leti spoznaš, da je erotika večplastna.

Oriana: Če ni kompatibilnosti med dvema, ne gre. Letos med dvema igralcema ni bilo kemije in nista mogla seksati v živo. Mislili smo, da gre profesionalnost preko tega, a ni res.

Se je na sejmu pokazalo, da nismo več tako zadrti pri seksu, kot smo bili?

Jasna: Imela sem napačno predstavo, da se na sejmu gledalci razbežijo, ko jih skuša kdo povabiti na oder. A mnogo jih nalašč sede v prvo vrsto in si s tem povečajo možnost, da bodo povabljeni na oder. Tako moški kot ženske. Videla sem dosti punc, ki so kar drzno polagale roke na moške slačifante. Njihova telesa pa so res greha vredna, moram priznati.

Oriana: Slovenci niso ekshibicionisti. Pridejo pogledat, so umirjeni, razen pri seksu v živo, ko vsi skandirajo. (smeh) Slovenec pride, plača vstopnico in ostane do konca.

Jasna: Seveda ostane do konca! (na ves glas) Ko enkrat plača vstopnino 20 evrov, hoče iz tega potegniti največ! Kot nekakšna amortizacija, do zadnjega evra, do zadnje kapljice! Tudi sama bi bila tam, prva in do konca! (smeh)

Več v Zarji št. 1, 31. 12. 2018.